je toekomst na de opleiding Leraar Natuurkunde

Er is nog steeds een tekort aan leraren. Het vmbo en vo biedt vele kansen, maar ook in het beroepsonderwijs zijn docenten Natuurkunde gewild. Heb je ook interesse in scheikunde? Dan is het slim om je bachelor uit te breiden met een 2e bevoegdheid. Zo heb je nog meer kans op een baan.

dire studenten doen proefje

Beroepen

Het grootste deel van de afgestudeerden gaat aan de slag als natuurkundeleraar. Toch zijn er ook nog andere mogelijkheden.

 • Docent voortgezet onderwijs en mbo

  Als leraar geef je les, praat je met ouders, werk je met computers en organiseer je activiteiten. Je investeert in de algemene ontwikkeling van jouw leerlingen en je signaleert eventuele problemen.  
 • Auteur van lesmethodes

  Goed lesmateriaal is essentieel in het onderwijs. Jij zou daar als afgestudeerd Natuurkunde docent een bijdrage aan kunnen leveren. Als auteur van lesmethodes schrijf je mee aan lesmaterialen.  
 • Mentor, studieloopbaanbegeleider of coach

  Met jouw kennis van leerlingbegeleiding, onderwijsinnovatie, persoonlijke ontwikkeling en activerende didactiek ben je een prettige gesprekspartner voor leerlingen en hun ouders. 

Doorstuderen

Wil je nog meer kennis opdoen? Er zijn verschillende mogelijkheden om door te studeren, binnen en buiten de HAN.

 • Educatieve Master

  Met het behalen van je bachelor heb je de 2e-graads lesbevoegdheid. Wil je ook in de bovenbouw van het havo/vwo lesgeven? Zorg voor verdieping en verbreding van je kennis en behaal de 1e-graads lesbevoegdheid.  
 • Master Leraar Natuurkunde

  Tijdens de deeltijdmaster Leraar Natuurkunde word je klaargestoomd als 1e-graads docent natuurkunde. Je verdiept je zowel in theorie als op experimenteel vlak.
 • Master Physics and Astronomy

  Specialiseer je of kies een richting op het snijvlak met astronomie, wiskunde, scheikunde of biologie. De nadruk tijdens deze master ligt op onderzoek, met een vol jaar stage.  

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding Natuurkunde docent? Bekijk de opbouw van de studie. 

drie studenten natuurkunde proef