Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 15jan
  Open Dag - Campus
  Nijmegen
 • 15jan
  Open Dag - Online
 • 22jan
  Open Dag - Campus
  Arnhem
 • 22jan
  Open Dag - Campus
  Arnhem
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met HBO-Rechten

Leg jij straks juridische teksten uit in klare taal? Of ga je processtukken opstellen voor een notaris, een wethouder of een rechter? Een jurist denkt mee bij problemen. Ga werken als juridisch medewerker bij de overheid of als bedrijfsjurist bij een groot bedrijf: praktijkgerichte hbo-juristen zijn gewild!

studenten in de les, HBO Rechten, FEM

Wat kun je worden met hbo-rechten?

Als jurist ben je elke dag bezig met oplossen van rechtsvragen en advies geven. Je zoekt naar feiten en bronnen, onderhandelt en bemiddelt. Je kunt werken bij DAS Rechtsbijstand, Vluchtelingenwerk, IND, UWV, advocaten- en notariskantoren, verzekeraars of de Rechtbank Gelderland. En je krijgt een mooi startsalaris na je studie HBO-Rechten!

 • Bedrijfsjurist

  Je stelt arbeidsvoorwaarden op. Je adviseert over (arbeids)contracten, bij reorganisaties en fusies. Je werkt samen met HR en accountants.

 • Rechtshulpverlener

  Je werkt bij een rechtsbijstandsverzekeraar en adviseert en helpt klanten die hun recht zoeken. Bijvoorbeeld bij een burenruzie, een probleem met een gemeente of het krijgen van een uitkering.

 • Juridisch medewerker

  Je werkt bijvoorbeeld bij een gemeente, de SVB, het UWV of de IND en je neemt namens het bestuursorgaan een besluit op een aanvraag over bijvoorbeeld een vergunning van een particulier of een bedrijf.

 • Legal officer

  Je werkt bijvoorbeeld bij een bank of een groot advocatenkantoor en je inventariseert, onderzoekt en analyseert (klant)gegevens of dossiers. Je ontwikkelt beslisbomen en adviseert de organisatie.

Doorstuderen

Doorstuderen na je propedeuse
Je kunt ook na het behalen van je propedeuse doorstromen en in 4 jaar je master halen. Je doet bijvoorbeeld in 3 jaar de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de universiteit en daarna in 1 jaar de master Nederlands Recht. Een nadeel is dat deze overstap direct na de propedeuse voor veel studenten een (te) grote stap is. Bovendien mis je de training in alle praktische vaardigheden.

Doorstuderen na de opleiding HBO-Rechten
De juridische kennis van onze studenten is hoog. Universiteiten zijn tevreden over het niveau van onze doorstromers. Na je diploma HBO-Rechten aan de HAN kun je in 1,5 jaar je premaster en in 2,5 jaar je master Nederlands Recht halen. Je hebt dan juridische kennis op universitair niveau én bent praktisch goed onderlegd. Dat maakt je extra aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. 

Bekijk meer mogelijkheden via doorstroommatrix.nl

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van HBO-Rechten.

studenten in de les, HBO Rechten, FEM