Jouw toekomst met HBO-ICT

Slimme ICT-toepassingen bedenken die het leven aangenamer maken? Mensen helpen hun werk beter te doen met goed advies over digitale toepassingen? Een nieuwe app ontwerpen en maken? Een slim apparaat programmeren? Software en ICT zijn overal! Met de voltijd opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op.

Wat kun je worden met HBO-ICT?

Veel! De studie HBO-ICT is heel breed. Dat is goed nieuws, want er is overal vraag naar mensen met verstand van toepasbare techniek op hoog niveau. Welke functies je er precies uitoefent, is afhankelijk van het specialisme dat je tijdens je studie kiest. Waar kies jij voor?

 • Software engineer

  Computertaal is klare taal! Je schrijft en test software en daarmee maken jouw programma's en applicaties het verschil.
 • IT consultant

  Jij weet dus pas echt hoe complexe informatiesystemen samenwerken. En jazeker, daar maak je werkgevers heel blij mee.
 • Business Intelligence Specialist

  Een enorme berg data? Voor jou geen probleem! Je weet er precies de juiste informatie uit te vissen.
 • Beveilingsspecialist

  Jij ben een expert in digitale veiligheid. En dat is maar goed ook, want dat is in deze tijd van groot belang.

Doorstuderen

De smaak van het studeren te pakken? En wil jij je na je studie verder specialiseren? Of juist je kennis verbreden? Er zijn volop mogelijkheden. Pre-master nodig? Die kun je al volgen tijdens je minor op de HAN! Of zoek je het elders? Kan ook!

 • Post-hbo Cyber Security Professional

  ICT en digitale veiligheid gaan hand in. Helaas liggen cyberaanvallen overal op de loer, en organisaties breken zich daar het hoofd over. Hoe beschermen ze hun klantgegevens optimaal? Leer er alles over!
 • Master Computer Science

  Wil je je specialiseren in softwaretechnologie, data science of een combinatie van hardware en softwaretoepassingen? Bij de Technische Universiteit in Delft kun je kiezen uit diverse tracks.
 • Master Computing Science

  Wat is de beste route voor het transport van orgaandonaties? Hoe maak je met slimme software de diagnose van kanker accurater? Bij deze master verdiep je je in de vraag hoe je digitale hulpmiddelen zo slim, gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk kunt maken.
 • Master Computer Science

  In deze master combineer je een wetenschappelijke kijk met specialistische technische kennis. Je analyseert, ontwerpt, valideert en implementeert hypermoderne ICT-systemen in hun operationele context.

Volgende paginaDe inhoud van HBO-ICT voltijd

Hoe is jouw studie opgebouwd?