Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • 1 op 1 gesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met HBO-ICT

Slimme ICT-toepassingen bedenken die het leven aangenamer maken? Mensen helpen hun werk beter te doen met goed advies over digitale toepassingen? Een nieuwe app ontwerpen en maken? Een slim apparaat programmeren? Software en ICT zijn overal! Met de voltijd opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op.

ict studenten met opstelling robot in ica lounge

HBO-ICT studenten vertellen je over baankansenWat kun je worden met een HBO-ICT studie?

Wat kun je worden met HBO-ICT?

Veel! De ontwikkelingen gaan razendsnel en bedrijven willen dat tempo graag bijbenen. Daar hebben ze jou bij nodig. De studie HBO-ICT is heel breed. Dat is goed nieuws, want er is overal vraag naar mensen met verstand van toepasbare techniek op hoog niveau. Welke functies je er precies uitoefent, is afhankelijk van het specialisme dat je tijdens je studie kiest. Waar kies jij voor?

 • javac code op beeldscherm laptop

  Software engineer

  Computertaal is klare taal! Je schrijft en test software en daarmee maken jouw programma's en applicaties het verschil.

 • student blauw rose blouse gebruikt macbook

  IT consultant

  Jij weet dus pas echt hoe complexe informatiesystemen samenwerken. Zeker weten dat je daar werkgevers heel blij meemaakt.

 • hbo-ict bim project model

  Data Engineer

  Een reusachtige berg gegevens? Voor jou geen probleem! Jij haalt er de juiste kennis uit om het bedrijf verder te helpen.

 • hbo-ict serverlokaal docent

  Beveiligingsspecialist

  Jij ben een expert in digitale veiligheid. En dat is maar goed ook, want dat is in deze tijd van groot belang.

 • 306868 Deelnemer Make IT Work codeert aan zijn werkplek

  Website-ontwikkelaar

  Als webdeveloper (siteontwikkelaar) richt je je op de backend of technische realisatie van een (mobiele) website. Denk aan webdesign, client-side en server-side-programmeren en beheer van webservers.

 • ict student met laptop en scherm met codes

  Netwerkontwerper

  Als netwerkontwerper ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en adviseren over bestaande en nieuwe onderdelen van een bepaald netwerk. Denk aan architectuur, structuur en systeemkeuzes.

Doorstuderen

De smaak van het studeren te pakken? En wil jij je na je studie verder specialiseren? Of juist je kennis verbreden? Er zijn volop mogelijkheden. Pre-master nodig? Die kun je al volgen tijdens je minor op de HAN! Of zoek je het elders? Kan ook!

 • Master Computing Science

  Wat is de beste route voor het transport van orgaandonaties? Hoe maak je met slimme software de diagnose van kanker accurater? Bij deze master verdiep je je hoe je digitale hulpmiddelen zo slim, gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk kunt maken.

 • Master Computer Science

  Wil je je specialiseren in softwaretechnologie, data science of een combinatie van hardware en softwaretoepassingen? Bij de Technische Universiteit in Delft kun je kiezen uit diverse tracks.

 • Computer Science and Engineering

  In deze master leer je om kwalitatief hoogstaande software te ontwerpen. Daarbij combineer je een wetenschappelijk perspectief met de aanpak van een ingenieur. Je inventariseert systematisch requirements en verwerkt die in je ontwerp.

 • Master Computer Science / Informatica

  In deze Engelstalige master combineer je een wetenschappelijke kijk met specialistische technische kennis. Je analyseert, ontwerpt, valideert en implementeert hypermoderne ICT-systemen in hun operationele context.

De inhoud van HBO-ICT voltijd

Hoe is jouw studie HBO-ICT opgebouwd? Welke vakken krijg je en wanneer loop je stage? 

ict smartphone verbonden aan elektronica