Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 9nov
  10nov
  Open Dag
  Nijmegen

Wat kun je worden met HBO-ICT?

ICT is overal! Het zit in de slimme ICT-toepassingen die je leven makkelijker maken. In digitale toepassingen die je helpen je werk beter te doen. Maar ook in innovatieve apps en slim geprogrammeerde apparaten. Met de opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op!

vijf hbo-ict studenten werken in de vide aan een groepsopdracht

Verschillende baankansen in de IT-sector

Waarop kun je solliciteren na je studie HBO-ICT?

Wat voor beroepen passen bij HBO-ICT?

Veel! De ontwikkelingen gaan razendsnel en bedrijven willen dat tempo graag bijbenen. Daar hebben ze jou bij nodig. De studie HBO-ICT is heel breed. Dat is goed nieuws, want er is overal vraag naar mensen met een technische blik. Welke functies je er precies uitoefent, is afhankelijk van het specialisme dat je tijdens je studie kiest. Waar kies jij voor?

 • code op beeldscherm laptop

  Software engineer

  Computertaal is klare taal! Je ontwerpt, schrijft en test software en daarmee maken jouw softwareoplossingen het verschil.

 • blauw rose blouse gebruikt macbook

  IT consultant

  Jij weet dus pas echt hoe een organisatie werkt en wat ze nodig hebben aan ICT-middelen. Zeker weten dat je daar werkgevers heel blij meemaakt.

 • groepje hbo ict studenten zijn aan het werk in de b-vleugel

  Data Engineer

  Een reusachtige berg gegevens? Voor jou geen probleem! Jij haalt er de juiste informatie uit om het bedrijf verder te helpen.

 • twee hbo-ict studenten werken in de serverruimte

  Beveiligingsspecialist

  Jij bent een expert in digitale veiligheid. En dat is maar goed ook, want dat is in deze tijd van groot belang.

 • Deelnemer Make IT Work codeert aan zijn werkplek

  Website-ontwikkelaar

  Als webdeveloper (siteontwikkelaar) richt je je op de backend of technische realisatie van een (mobiele) website. Denk aan webdesign, client-side en server-side-programmeren en beheer van webservers.

 • student met laptop en scherm met codes

  Netwerkontwerper

  Als netwerkontwerper ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en adviseren over bestaande en nieuwe onderdelen van een bepaald netwerk. Denk aan architectuur, structuur en systeemkeuzes.

Doorstuderen

De smaak van het studeren te pakken? En wil jij je na je studie verder specialiseren? Of juist je kennis verbreden? Er zijn volop mogelijkheden. Pre-master nodig? Die kun je al volgen tijdens je minor op de HAN! Of zoek je het elders? Kan ook!

 • Master Computing Science

  Wat is de beste route voor het transport van orgaandonaties? Hoe maak je met slimme software de diagnose van kanker accurater? Bij deze master verdiep je je hoe je digitale hulpmiddelen zo slim, gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk kunt maken.

 • Master Applied Data Science

  Data is key in het bedrijfsleven. Resultaten inschatten, effecten van een behandeling voorspellen, bezettingsgraad van een hotel optimaliseren? Allemaal data-driven issues! Jij kunt specialist worden in dit veelgevraagde vakgebied.

 • Computer Science and Engineering

  In deze master leer je om kwalitatief hoogstaande software te ontwerpen. Daarbij combineer je een wetenschappelijk perspectief met de aanpak van een ingenieur. Je inventariseert systematisch requirements en verwerkt die in je ontwerp.

 • Master Computer Science / Informatica

  In deze Engelstalige master combineer je een wetenschappelijke kijk met specialistische technische kennis. Je analyseert, ontwerpt, valideert en implementeert hypermoderne ICT-systemen in hun operationele context.

De inhoud van HBO-ICT voltijd

Hoe is jouw studie HBO-ICT opgebouwd? Welke vakken krijg je en wanneer loop je stage? 

smartphone verbonden aan elektronica