Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 16nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

Dit is je studie Finance & Control deeltijd

Na de opleiding Finance & Control deeltijd ben je straks dé financieel expert van je organisatie. Van belastingen tot bedrijfsprocessen en van financiering tot planning: jij hebt straks de vakkennis en technieken in huis om helemaal ‘in control’ te zijn.

eceonomie-management-recht

Wat kun je worden met hbo Finance & Control?

 • Business controller

  Je hebt een spilfunctie in de organisatie. Je bent niet alleen bezig met geldstromen, maar met de hele business. Je richt je ook op alle andere processen in de organisatie. Denk aan planning en kwaliteitsbeheer. 

 • Financial controller

  Je zorgt voor betrouwbare financiële overzichten en je onderzoekt in hoeverre de organisatie zich houdt aan de steeds complexere – internationale – regels en richtlijnen. 

 • Business analist

  Deze functie is meestal meer IT-gericht. Je houdt je bezig met het meten en analyseren van bedrijfsprestaties. Je gebruikt interne- en externe data om het primaire proces duurzaam te verbeteren.

 • Risicomanager

  Een veelgevraagde functie, waarin het draait om het inschatten en beheersen van bedrijfsrisico’s. 

Welke vakken krijg je bij Finance & Control?De opbouw van Finance & Control deeltijd

Het 1e jaar leg je een stevige financiële basis. Je volgt dit jaar samen met studenten Accountancy. Vanaf het 2e jaar specialiseer je je in Finance & Control en zoom je in op het bedrijfseconomisch vakgebied. Je volgt praktijkgerichte modules zoals externe verslaggeving, verbetering bedrijfsprocessen, management accounting en data-analyse. Je past de theorie direct toe in werkplekopdrachten. Voor je afstudeeropdracht onderzoek je een bedrijfseconomisch probleem in je organisatie.   

Dit is je studie Finance & Control deeltijd

Het verschil tussen Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde?

Bij zowel Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) als Bedrijfskunde richt je je op bedrijfsprocessen en hoe je die kan verbeteren. Bedrijfskunde is een brede opleiding met veel verschillende onderwerpen. Finance & Control (Bedrijfseconomie) is een meer specialistische opleiding. Je verdiept je in de economische kant van processen in organisaties. Als bedrijfskundige ga je werken met mensen van verschillende afdelingen. Je bent sociaal en je kunt conceptueel nadenken. Je vindt het leuk om dingen aan elkaar te verbinden. Bij Finance & Control (Bedrijfseconomie) ga je kijken naar alle geldstromen en financiële informatie in bedrijven. Je bent cijfermatig en analytisch sterk en probeert het verhaal achter de cijfers te begrijpen. Vanuit je financiële expertise heb je een belangrijke adviesrol richting het management.  

Ervaringen van studentenWaarom koos Pjotr voor Finance & Control?

De nodige ervaring in huis?

Misschien kom je in aanmerking voor vrijstellingen. Dit ligt aan je vooropleiding en ervaring. Wil je weten of het mogelijk is om je opleiding in te korten? Maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.  

Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Praktische info

Alles wat je wilt weten over de opleiding Finance & Control in deeltijd.

en-student-gesprek-overleg