Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

Dit is je studie Finance & Control deeltijd

Na de opleiding Finance & Control deeltijd ben je straks dé financieel expert van je organisatie. Van belastingen tot bedrijfsprocessen en van financiering tot planning: jij hebt straks de vakkennis en technieken in huis om helemaal ‘in control’ te zijn.

525052 studenten Ad accountancy deeltijd in overleg bij de HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM, laptop

Beroepen

 • Business controller

  Je hebt een spilfunctie in de organisatie. Je bent niet alleen bezig met geldstromen, maar met de hele business. Je richt je ook op alle andere processen in de organisatie. Denk aan planning en kwaliteitsbeheer. 

 • Financial controller

  Je zorgt voor betrouwbare financiële overzichten en je onderzoekt in hoeverre de organisatie zich houdt aan de steeds complexere – internationale – regels en richtlijnen. 

 • Business analist

  Deze functie is meestal meer IT-gericht. Je houdt je bezig met het meten en analyseren van bedrijfsprestaties. Je gebruikt interne- en externe data om het primaire proces duurzaam te verbeteren.

 • Risicomanager

  Een veelgevraagde functie, waarin het draait om het inschatten en beheersen van bedrijfsrisico’s. 

Bepaal je eigen leerroute en tempo
 

Opbouw Finance & Control deeltijd

In het 1e jaar leg je de basis van je opleiding. Vanaf het 2e jaar specialiseer je je in Finance & Control en zoom je in op het bedrijfseconomisch vakgebied. Je volgt praktijkgerichte modules zoals externe verslaggeving, verbetering bedrijfsprocessen, management accounting en data-analyse. Je past de theorie direct toe in werkplekopdrachten. Voor je afstudeeropdracht onderzoek je een bedrijfseconomisch probleem in je organisatie. We bereiden je zo goed mogelijk voor op het financiële werkveld en de veranderingen daarin. Zo doe je een project op het gebied van duurzaam ondernemen met als uitgangspunt integrated reporting en de nieuwe EU-richtlijn CSRD. De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit modules. Je bepaalt je eigen leerroute en tempo. Na je diploma mag je jezelf Bachelor of Science (BSc) noemen. 

Studieprogramma

Wat is het verschil tussen Finance & Control (Bedrijfseconomie) en Bedrijfskunde?

Bij beide opleidingen richt je je op bedrijfsprocessen en hoe je die kan verbeteren. Bedrijfskunde is een brede opleiding. Finance & Control is een meer specialistische opleiding. Kies je voor Finance en Control, dan kijk je naar de geldstromen en financiële informatie in bedrijven. Je bent cijfermatig en analytisch sterk en probeert het verhaal achter de cijfers te begrijpen. Vanuit je financiële expertise heb je een belangrijke adviesrol richting het management. Kies je voor Bedrijfskunde, dan ga je werken met mensen van verschillende afdelingen. Je bent sociaal en je kunt conceptueel nadenken. Je vindt het leuk om dingen aan elkaar te verbinden.  

Futureproof Financials hard nodig!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Verder kijken dan winst alleen. Steeds meer bedrijven rapporteren niet alleen over financiën, maar ook over hun milieu- en sociale impact. Dat vraagt een veel ruimere blik dan cijfers alleen. Financials gaan een belangrijke rol spelen in dit nieuw economisch denken. Jij dus ook!

Wij leggen in je opleiding daarom extra nadruk op het denken in meervoudige waardecreatie. Zo kun jij je straks onderscheiden als Futureproof Financial!

 

Futureproof Financial bij de HAN
Ervaringen van studenten

Waarom koos Pjotr voor Finance & Control?

De nodige ervaring in huis?

Misschien kom je in aanmerking voor vrijstellingen. Dit ligt aan je vooropleiding en ervaring. Wil je weten of het mogelijk is om je opleiding in te korten? Maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.  

en-student-gesprek-overleg
draw-cta-title
Volgende pagina
 

Praktische info Finance & Control deeltijd

Alles wat je wilt weten als je wilt starten met de opleiding Finance & Control in deeltijd.

526743 studenten accountancy deeltijd in de hal van HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM