Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 16nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

Dit is je studie Accountancy deeltijd

Hoe maak en beoordeel je een jaarrekening? Hoe zien de Nederlandse controlestandaarden eruit? Hoe kan ik een ondernemer van fiscaal advies voorzien? En wat te denken van bestuurlijke informatievoorziening of management accounting: met HAN deeltijd Accountancy krijg je het allemaal in de vingers.

lessituatie klaslokaal studenten uitleg, FEM Commerciele Economie

Beroepen

Als Bachelor of Economics ben je al aardig thuis in de 4 beroepstaken van een accountant: controles, rapportages, adviezen en belastingzaken. De titel AA of RA krijg je als je doorstudeert aan een accountant opleiding en genoeg praktijkervaring opdoet.

 • Assistent accountant in de samenstelpraktijk

  Een functie waarin je vooral voor het MKB werkt. Je bent verantwoordelijk voor de administratie en je stelt de jaarrekening op. Je doet de belastingaangifte en geeft fiscale adviezen. Voor MKB-ers zijn administratieve zaken vaak lastig: als assistent accountant ben je voor hen je gewicht in goud waard!

 • Assistent accountant in de controlepraktijk

  Je vervult een controlerende taak. Je controleert de jaarrekeningen en administraties van klanten op basis van de boekhouding. Je hebt een onafhankelijke rol in het controle proces. 

 • Assistent-controller

  Als assistent-controller werk je in het bedrijfsleven. Jij bent de financiële sparring partner van een organisatie. De financiële 'backbone' van de organisatie is in jouw handen. Je controleert, rapporteert en je geeft advies aan de directie.

Futureproof Financials hard nodig!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Verder kijken dan winst alleen. Steeds meer bedrijven rapporteren niet alleen over financiën, maar ook over hun milieu- en sociale impact. Dat vraagt een veel ruimere blik dan cijfers alleen. Accountants gaan een belangrijke rol spelen in deze nieuwe rapportages, zeker voor kleine en middelgrote bedrijven. Jij dus ook!

Wij leggen in je opleiding daarom extra nadruk op het denken in meervoudige waardecreatie. Zo kun jij je straks onderscheiden als Futureproof Financial!

 

400924 AFEM, futureproof financial, financiele opleidingen, 1.4 mb

Je leert in de praktijkDe opbouw van Accountancy deeltijd

In de propedeuse werk je samen met studenten Finance & Control. Na de propedeuse specialiseer je je in het 2e, 3e en 4e jaar – de hoofdfase – in Accountancy. Je past alle kennis over bedrijfseconomie, financiering, bedrijfsadministratie en belastingrecht toe in de praktijk van jouw bedrijf. Je studeert af op een adviesopdracht voor een klant. Natuurlijk doe je ook de landelijke ‘Overall toets’ (OAT), zoals alle bachelorstudenten Accountancy. 

Je studie Accountancy deeltijd

Ervaringen van studentenWaarom koos Youp voor de deeltijdopleiding Accountancy?

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over Accountancy deeltijd.

Tom en Loraine in overleg, FEM Associate degrees