Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avonden
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

Dit is je studie Accountancy deeltijd

Hoe maak en beoordeel je een jaarrekening? Hoe zien de Nederlandse controlestandaarden eruit? Hoe kan ik een ondernemer van fiscaal advies voorzien? En wat te denken van bestuurlijke informatievoorziening of management accounting: met Hbo Accountancy in deeltijd krijg je het allemaal in de vingers.

twee studenten, FEM Finance Tax and Advice

Beroepen na deze opleiding

Als Bachelor of Economics ben je al aardig thuis in de 4 beroepstaken van een accountant: controles, rapportages, adviezen en belastingzaken. Met je diploma kun je weer verder studeren voor de functie van accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Ook kun je doorgroeien naar functies als controller of financial manager.

 • Assistent accountant in de samenstelpraktijk

  Je werkt bij een accountantskantoor waarin je samen met je team vooral voor klanten in het MKB werkt. Je ondersteunt de accountant bij het controleren van cijfers en adviseren van klanten. Je bent verantwoordelijk voor de administratie en je stelt de jaarrekening op. Je doet de belastingaangifte en geeft fiscale adviezen. Voor MKB-ers zijn administratieve zaken vaak lastig: als assistent accountant ben je voor hen je gewicht in goud waard! Je werkt op kantoor maar veelal ook regelmatig op locatie bij de klant. 

 • Assistent accountant in de controlepraktijk

  Een functie bij een accountantskantoor. Je vervult een controlerende taak en ondersteunt de accountant. Je controleert de jaarrekeningen en administraties van klanten op basis van de boekhouding. Je hebt een onafhankelijke rol in het controle proces. Je werkt op kantoor maar veelal ook regelmatig op locatie bij de klant.

 • Assistent controller

  Als assistent-controller werk je bij 1 bedrijf. Je ondersteunt de controller. Als (assistent) controller onderzoek je een organisatie presteert en kijk je naar wat beter kan. Je bent de financiële sparring partner van het management. Je controleert, rapporteert en denkt mee over de strategische koers van het bedrijf.

Futureproof Financials hard nodig!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Verder kijken dan winst alleen. Steeds meer bedrijven rapporteren niet alleen over financiën, maar ook over hun milieu- en sociale impact. Dat vraagt een veel ruimere blik dan cijfers alleen. Financials gaan een belangrijke rol spelen in dit nieuw economisch denken. Jij dus ook!

Wij leggen in je opleiding daarom extra nadruk op het denken in meervoudige waardecreatie. Zo kun jij je straks onderscheiden als Futureproof Financial!

 

Futureproof Financial bij de HAN

Bepaal je eigen leerroute en tempoOpbouw Accountancy deeltijd

In het 1e jaar leg je de basis van je opleiding. Vanaf het 2e jaar specialiseer je je in accountancy en leer je de kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de praktijk. Je studeert af op een adviesopdracht voor een klant. Natuurlijk doe je ook de landelijke ‘Overall toets’ (OAT), zoals alle bachelorstudenten Accountancy. We bereiden je zo goed mogelijk voor op het financiële werkveld en de veranderingen daarin. Zo doe je een project op het gebied van duurzaam ondernemen met als uitgangspunt integrated reporting en de nieuwe EU-richtlijn CSRD. De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit verschillende modules. Je bepaalt je eigen leerroute en tempo. Na je diploma mag je jezelf Bachelor of Science (BSc) noemen.

Studieprogramma

Ervaringen van studentenWaarom koos Youp voor de deeltijdopleiding Accountancy?

Ervaringen van studentenHoe ziet je week eruit? Hoe is de studiebegeleiding?

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Volgende paginaPraktische info Accountancy deeltijd

Alles wat je wilt weten als je wilt starten met de opleiding Accountancy deeltijd.

zakelijk