Make IT Work deelnemers zijn in gesprek met elkaar

De IT heeft mensen nodig. Veel mensen. Heb je minimaal hbo werk- en denkniveau, geen specifieke IT-achtergrond maar lijkt werken in de IT je leuk? Meld je dan aan bij Make IT Work en ga na je omscholing gegarandeerd aan de slag in een baan als software engineer!

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière?
 

Omscholing Make IT Work

Make IT Work geeft je de mogelijkheid om je, zonder specifieke IT-achtergrond, te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau. Je volgt de fulltime opleiding tot software engineer bij de HAN. Je leert softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Er wordt gewerkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden. Je leert projectmatig werken en je bent gericht op het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen.

Het traject start met een online assessment, een informatiebijeenkomst en een werkgeversmarkt. Daarna volgt een opleiding van 5 maanden (40 uur per week) met aansluitend een periode van minimaal 6 maanden waarin je bij een werkgever fulltime werkt met een marktconform salaris.

Klassikale les van Make IT Work

Informatiesessie voor deelnemers

Heb je interesse in deelname aan Make IT Work? Speciaal voor geïnteresseerden organiseren we online informatiesessies.  Tijdens de sessie vertellen we je alles de inhoud van de omscholingsrichtingen, het opzet van het traject, de kosten en het resultaat. Daarnaast is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

De volgende informatiesessies worden binnenkort weer gepland. Wil je alvast het assessment maken? Dat kan!

Make IT Work student werkt achter zijn computer wanneer een collega langsloopt

Alumnus Nikki over Make IT Work

De voordelen van omscholing Make IT Work

100% baangarantie

Je bent voor de start verzekerd van een baan. Je begint namelijk met Make IT Work nadat jij en je werkgever een intentieverklaring hebben ondertekend.

f8b80a60-0cfb-11ee-ba97-02565807075b twee sportkunde deeltijd studenten zitten in de klas

Duurzame relatie

Je gaat een duurzame relatie aan met de werkgever. Wist je dat 97% van onze cursisten nog steeds werkzaam is bij de werkgever die ze via Make IT Work vonden?

28991f0e-0cfb-11ee-a86d-02565807075b Studenten met laptop in overleg

Succesvol

Make IT Work heeft een zeer hoog slagingspercentage van 92%. Ruim 1100 mensen gingen je met succes voor. Je krijgt een goede opleiding op hbo-niveau.

306869 Werkplek deelnemer Make IT Work

Aan de slag in de kansrijke IT-sector

Met je behaalde certificaat op hbo-niveau kun je aan de slag in de kansrijke IT-sector. De vraag naar goedgeschoold IT-personeel blijft groot. In Nederland is er chronisch tekort aan IT-specialisten en programmeurs.

306870 Vrouw lacht naast haar laptop

Bij jou in de buurt

Naast de HAN bieden verschillende hogescholen in Nederland Make IT Work aan. Je kunt het omscholingstraject dus volgen bij jou in de buurt.

201698 Hoofdingang Ruitenberglaan 31 Arnhem

Ben jij geschikt voor Make IT Work?

Make IT Work richt zich op werkzoekenden: mensen mét en zonder werk. Mensen zonder werk hebben toestemming nodig van hun uitkeringsinstantie. Herken je je in het onderstaande profiel:

 • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt de juiste motivatie om je te laten scholen naar een IT-functie op hbo-niveau;
 • Je hebt kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Je hebt goede analytische vaardigheden;
 • Je hebt goede communicatie- en adviesvaardigheden;
 • Je kunt accuraat werken;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je hebt een proactieve werkhouding;
 • Gedurende de omscholing en het werken bij je werkgever ben je 40 uur per week beschikbaar;

Dan is Make IT Work absoluut iets voor jou!

Zo werkt het 

Deelnemen aan Make IT Work

Wat kost deelname aan Make IT Work?

Make IT Work wordt niet door de overheid gefinancierd. Als cursist betaal je een eigen bijdrage van € 1.000,- (inclusief boeken; exclusief overig studiemateriaal en laptop). Aan het begin van de omscholing betaal je € 300,-. Mocht je in de proefperiode (de eerste vijf weken) uitvallen, dan blijft het daarbij. Na een ‘go’ voor de hoofdfase van de opleiding, betaal je de resterende € 700,-. Let wel op: als je de opleiding succesvol afsluit, maar besluit om toch niet bij je werkgever in dienst te gaan, betaal je ook zijn werkgeversdeel van € 7.000,-! Wil je meer weten over welke financiële mogenlijkheden er zijn voor tijdens Make IT Work? Lees onze tips. 

Twee Make IT Work studenten volgen een codeerles
Studiekosten
 

Het STAP-budget

Schrijf je je in voor Make IT Work? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een Ad, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Collegezaal met een aantal Make IT Work studenten

Praktische informatie

 • De omscholing wordt gegeven op de Ruitenberglaan 26, 6826CC te Arnhem, in het gebouw van de Academie IT en Mediadesign (of een andere HAN locatie in Arnhem of Nijmegen);
 • De lestijden zijn van 09.00 - 17.00 uur;
 • Voor praktische informatie over Make IT Work kun je terecht bij:
  Judith Oostenrijk (projectcoördinator)
  06 22 84 70 85
  E Judith.Oostenrijk@han.nl

Informatie voor werkgevers

Komt u IT-medewerkers tekort? Heeft u moeilijk in te vullen vacatures? Deelname aan Make IT Work kan ook voor uw bedrijf of instelling de oplossing zijn. Make IT Work start meerdere keren per jaar met het omscholingstraject.

Make IT Work student met laptop praat tegen andere student

De volgende stap

Ben je enthousiast over Make IT Work? Je meldt je aan door het maken van het assessment via it-omscholing.nl.  Wil je eerst meer informatie over Make IT Work of heb je vragen? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek of meld je aan voor een informatiesessie.

66334126-0cf8-11ee-a414-02565807075b Logistics Management deeltijd, praten, studiecentrum, overleggen op de trap, 2022
draw-cta-title