Omscholen tot Software Engineer

Omscholing Make IT Work

Make IT Work deelnemers zijn in gesprek met elkaar

De IT heeft mensen nodig. Veel mensen. Heb je minimaal hbo werk- en denkniveau, geen specifieke IT-achtergrond maar lijkt werken in de IT je leuk? Met Make IT Work ga je na je omscholing gegarandeerd aan de slag als software engineer!

GEEN STARTMOMENT IN 2024-2025

Make IT Work wordt in studiejaar 2024 - 2025 niet aangeboden op de HAN. Houd onze website in de gaten voor toekomstige updates.

Omscholing Make IT Work

Make IT Work geeft je de mogelijkheid om je, zonder specifieke IT-achtergrond, te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau. Je volgt de fulltime opleiding tot software engineer bij de HAN. Je leert softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Er wordt gewerkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden. Je leert projectmatig werken en je bent gericht op het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen.

Het traject start met een online assessment, een informatiebijeenkomst en een werkgeversmarkt. Daarna volgt een opleiding van 5 maanden (40 uur per week) met aansluitend een periode van minimaal 6 maanden waarin je bij een werkgever fulltime werkt met een marktconform salaris.

Klassikale les van Make IT Work

Alumnus Nikki over Make IT Work

De voordelen van omscholing Make IT Work

100% baangarantie

Je bent voor de start verzekerd van een baan. Je begint namelijk met Make IT Work nadat jij en je werkgever een intentieverklaring hebben ondertekend.

twee sportkunde deeltijd studenten zitten in de klas

Duurzame relatie

Je gaat een duurzame relatie aan met de werkgever. Wist je dat 97% van onze cursisten nog steeds werkzaam is bij de werkgever die ze via Make IT Work vonden?

Studenten met laptop in overleg

Succesvol

Make IT Work heeft een zeer hoog slagingspercentage van 92%. Ruim 1100 mensen gingen je met succes voor. Je krijgt een goede opleiding op hbo-niveau.

Werkplek deelnemer Make IT Work

Aan de slag in de kansrijke IT-sector

Met je behaalde certificaat op hbo-niveau kun je aan de slag in de kansrijke IT-sector. De vraag naar goedgeschoold IT-personeel blijft groot. In Nederland is er chronisch tekort aan IT-specialisten en programmeurs.

Vrouw lacht naast haar laptop

Bij jou in de buurt

Naast de HAN bieden verschillende hogescholen in Nederland Make IT Work aan. Je kunt het omscholingstraject dus volgen bij jou in de buurt.

Hoofdingang Ruitenberglaan 31 Arnhem

Ben jij geschikt voor Make IT Work?

Make IT Work richt zich op werkzoekenden: mensen mét en zonder werk. Mensen zonder werk hebben toestemming nodig van hun uitkeringsinstantie. Herken je je in het onderstaande profiel:

  • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau;
  • Je hebt de juiste motivatie om je te laten scholen naar een IT-functie op hbo-niveau;
  • Je hebt kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
  • Je hebt goede analytische vaardigheden;
  • Je hebt goede communicatie- en adviesvaardigheden;
  • Je kunt accuraat werken;
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
  • Je hebt een proactieve werkhouding;
  • Gedurende de omscholing en het werken bij je werkgever ben je 40 uur per week beschikbaar;

Dan is Make IT Work absoluut iets voor jou!

Wat kost deelname aan Make IT Work?

Make IT Work wordt niet door de overheid gefinancierd. Als cursist betaal je een eigen bijdrage van € 1.000,- (inclusief boeken; exclusief overig studiemateriaal en laptop). Aan het begin van de omscholing betaal je € 300,-. Mocht je in de proefperiode (de eerste vijf weken) uitvallen, dan blijft het daarbij. Na een ‘go’ voor de hoofdfase van de opleiding, betaal je de resterende € 700,-. Let wel op: als je de opleiding succesvol afsluit, maar besluit om toch niet bij je werkgever in dienst te gaan, betaal je ook zijn werkgeversdeel van € 7.000,-! Wil je meer weten over welke financiële mogenlijkheden er zijn voor tijdens Make IT Work? Lees onze tips. 

Twee Make IT Work studenten volgen een codeerles

Praktische informatie

Voor praktische informatie over Make IT Work kun je terecht bij:
Judith Oostenrijk (projectcoördinator)
06 22 84 70 85
E Judith.Oostenrijk@han.nl

Informatie voor werkgevers

Kom je IT-medewerkers tekort? Heb je moeilijk in te vullen vacatures? Deelname aan Make IT Work kan ook voor jouw bedrijf of instelling de oplossing zijn. 

Benieuwd of deelname aan Make IT Work iets voor jouwe bedrijf of organisatie is? Neem contact met ons op. 

Make IT Work student met laptop praat tegen andere student

Bekijk meer ICT aanbod

HBO-ICT

Jij kunt alle kanten op: van hardcore programmeren tot management. Je leert software ontwikkelen, ICT-adviezen opstellen en in projecten werken. Met de deeltijdopleiding HBO-ICT aan de HAN help jij jezelf en de digitale wereld écht vooruit.

twee hbo-ict studenten werken in de serverruimte

Communication & Multimedia Design

Klanten bereiken via storytelling. Serious games gebruiken als tool in het onderwijs. Bij Communication & Multimedia Design onderzoek je digitale interactie en communicatie oplossingen. Je ontwerpt doelgericht en de gebruiker staat hierbij altijd centraal.

Docent CMD laat voorbeeld zien via zijn laptop aan studenten op de trap.