HBO-programma E-commerce A: Online Marketing en Verkoop

Overlegen en samenwerken
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

De online wereld ligt aan je voeten. Je ruikt kansen. Zet alles op alles voor traffic en conversie. Je raakt mensen op social media. Google is je beste vriend. En je doorgrondt Analytics. Je draait aan de juiste knoppen. En behaalt jouw online doelen. Jouw ideale plaatje? Meld je aan!

In het kort

  5 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden (wekelijks)
  hboNiveau
  € 3.090,-Kostenbtw-vrij, incl. examen

Volg de opleiding E-commerce A: Online Marketing en verkoop

Met dit hbo-programma leiden we je op in het ontwikkelen en succesvol uitrollen van een online marketingplan. Je leert hoe je bezoekers naar je website kunt trekken, hoe je jouw website beter kunt laten converteren en hoe je het online gedrag van klanten kunt analyseren. Je gaat aan de slag met verschillende online marketing tools als Google Analytics, Google Ads en leert (betaalde) campagnes opzetten via bijvoorbeeld email of social media. Je doet actuele kennis en inzichten op het gebied van online marketing op. We praten niet alleen over online marketing, we gaan er ook nadrukkelijk mee aan de slag. Inspirerende docenten uit het werkveld helpen jou om, aan de hand van jouw eigen praktijkcase (website, Social Media etc.), de geleerde theorie direct toe te passen. De opleiding is een mix van theorie en praktijk en levert direct meerwaarde op. Voor jou én de organisatie waar je werkt. 

Proefcollege E-commerce A bijwonen?

Wil je kennismaken met de opleiding en de docenten? We organiseren regelmatig online proefcolleges in de avonduren waarin docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. De proefcolleges vinden plaats via Teams. Heb je interesse meld je dan aan via onderstaande knop en we houden je op de hoogte mbt het eerst volgende proefcollege. 

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business

Voor wie is E-commerce A: Online marketing en verkoop?

Ben jij marketeer of ondernemer? Of heb je gewoon interesse in e-commerce en online marketing? Kan jouw kennis wel een oppepper gebruiken? En wil je meer uit internet marketing halen? Met je diploma E-commerce A op zak is the sky the limit!

"Erg goede opleiding waarin je toewerkt naar een online marketingplan. Dit plan is vervolgens zeer bruikbaar voor je eigen organisatie. Je wordt goed begeleid en krijgt les van docenten met extreem veel kennis en ervaring binnen het vakgebied."

Wat maakt de opleiding E-commerce A: Online marketing & verkoop uniek?

Het hbo-programma E-commerce A: Online marketing en verkoop aan de HAN biedt een uniek programma aan:

 • Modules zijn flexibel ingericht en ook los van elkaar te volgen;
 • Inspirerende docenten uit het werkveld;
 • Mix van theorie en praktijkonderwijs, waarbij de praktijkcase van deelnemers centraal staat;
 • Hybride onderwijs waarbij online en fysieke colleges worden afgewisseld en ook livestream tot de mogelijkheden behoort; 
 • De opleiding is erkend door Thuiswinkel.org;
 • Een erkend diploma van HAN University of Applied Sciences.

Programma opleiding E-commerce A: Online marketing & verkoop

Je wilt meer online verkopen. Je website of webshop beter laten draaien. Wat zijn de opties? Hoe pak je het tactisch aan? Deze opleiding biedt je een mooie mix van theorie en praktijk. Je leert hoe je jouw website beter vindbaar maakt. Ook ga je aan de slag met je eigen social media, Google Ads en e-mailmarketing. Je werkt toe naar een eigen operationeel online marketingplan dat scoort!

Het programma bestaat uit 4 modules:

Module 1: Adverteren & social media - basis (8 bijeenkomsten) 

Module 2: E-mailmarketing en andere marketingmiddelen (3 bijeenkomsten)

Module 3: Webanalyse en conversieoptimalisatie - basis

 • Google Analytics (3 bijeenkomsten)
 • Conversieoptimalisatie (1 bijeenkomst) 
 • Usability (1 bijeenkomst) 

Module 4: Internetstrategie (2 bijeenkomsten)

Met de opleiding E-commerce A sturen we deelnemers met een gedegen basis het werkveld in. Ik merk dat dit ideaal werkt voor zowel starters als mensen die al actief zijn, maar bijvoorbeeld meer met online marketing mogen gaan doen binnen hun bedrijf.

stel je vragen Ontvang persoonlijk advies

Wil je een post-hbo opleiding volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Najib Samim

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
456869 deeltijd-duaal docent Commerciële Economie Najib.

Angelique Slotboom

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
468528 medewerker post-hbo opleidingen hogeschool arnhem en nijmegen Angelique Slotboom

Ervaringen van studenten

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor het hbo-programma E-commerce A? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de opleiding E-commerce A kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de opleiding E-commerce A: Online marketing en verkoop? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
2 januari t/m 28 februari 2023 30 januari 2023 31 mei 2023
1 maart t/m 30 april 2023 29 maart 2023 31 juli 2023
1 mei t/m 2 juli 2023 29 mei 2023 30 september 2023
3 juli t/m 3 september 2023 29 juli 2023 30 november 2023
4 september t/m 31 oktober 2023 3 oktober 2023 31 januari 2024
1 november t/m 31 december 2023 29 november 2023 31 maart 2024

 

Verdere informatie

Testimonial van studenten

 • Simone Wessels

  "...een gesprek volgt en allerlei vaktermen worden jouw kant op geslingerd. En eigenlijk heb je er zelf onvoldoende kaas van gegeten om mee te kunnen praten. Dat is waar de opleiding E-commerce A om de hoek komt kijken."

Volg ons op social media

Ontmoet je nieuwe netwerk!Open Avond 8 maart

Is de opleiding Ecommerce A iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond en stel al je vragen! De eerste volgende Open Avond vindt plaats op woensdag 8 maart 2023. Meer informatie over het programma en aanmelding volgt een aantal weken voor het event. 

 

317643 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Marketing, Sales en Communicatie op GWW1.

Nieuwsgierig?

Trends en toepassingen binnen het werkveld volgen elkaar snel op. Kies voor één van de opleidingen om de juiste vaardigheden te leren en het beste van je zelf te laten zien.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal