HBO-programma E-commerce A: Online Marketing en Verkoop

Deelnemers aan de post-hbo opleiding E-commerce A werken samen achter hun laptop op de HAN campus Arnhem
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start15 november 2023

De online wereld ligt aan je voeten. Je ruikt kansen. Zet alles op alles voor traffic en conversie. Je raakt mensen op social media. Google is je beste vriend. En je doorgrondt Analytics. Je draait aan de juiste knoppen. En behaalt jouw online doelen. Jouw ideale plaatje? Meld je aan!

In het kort

  Proefcollege 4 oktMeld je nu aan!
  5 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden (wekelijks)
  hboNiveau
  € 3.390,-Kostenbtw-vrij, incl. examen

Volg de opleiding E-commerce A: Online Marketing en verkoop

Met dit hbo-programma leiden we je op in het ontwikkelen en succesvol uitrollen van een online marketingplan. Je leert hoe je bezoekers naar je website kunt trekken, hoe je jouw website beter kunt laten converteren en hoe je het online gedrag van klanten kunt analyseren. Je gaat aan de slag met verschillende online marketing tools als Google Analytics, Google Ads en leert (betaalde) campagnes opzetten via bijvoorbeeld email of social media. Je doet actuele kennis en inzichten op het gebied van online marketing op. We praten niet alleen over online marketing, we gaan er ook nadrukkelijk mee aan de slag. Inspirerende docenten uit het werkveld helpen jou om, aan de hand van jouw eigen praktijkcase (website, Social Media etc.), de geleerde theorie direct toe te passen. De opleiding is een mix van theorie en praktijk en levert direct meerwaarde op. Voor jou én de organisatie waar je werkt. 

Kom naar het proefcollege E-commerce A op 4 oktober

Wil je kennismaken met de opleiding en de docenten? Op woensdag 4 oktober organiseren we van 19:00 - 21:00 uur een vrijblijvend online proefcollege waarin docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. De proefcolleges vinden plaats via Teams. Heb je interesse meld je dan aan via onderstaande knop en we houden je op de hoogte mbt het eerst volgende proefcollege. 

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business
draw-cta-title

Voor wie is E-commerce A: Online marketing en verkoop?

Ben jij marketeer of ondernemer? Of heb je gewoon interesse in e-commerce en online marketing? Kan jouw kennis wel een oppepper gebruiken? En wil je meer uit internet marketing halen? Met je diploma E-commerce A op zak is the sky the limit!

"Erg goede opleiding waarin je toewerkt naar een online marketingplan. Dit plan is vervolgens zeer bruikbaar voor je eigen organisatie. Je wordt goed begeleid en krijgt les van docenten met extreem veel kennis en ervaring binnen het vakgebied."

stel je vragen 

Ontvang persoonlijk advies over E-commerce A

Wil je de post-hbo opleiding E-commerce volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Meer weten? Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Tzveta Hristova

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing
491734 persoonlijk adviseur post-hbo opleidingen (digitale) marketing Tzveta.

Angelique Slotboom

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
468528 medewerker post-hbo opleidingen hogeschool arnhem en nijmegen Angelique Slotboom

Wat maakt de opleiding E-commerce A: Online marketing & verkoop uniek?

Het hbo-programma E-commerce A: Online marketing en verkoop aan de HAN biedt een uniek programma aan:

 • Modules zijn flexibel ingericht en ook los van elkaar te volgen;
 • Inspirerende docenten uit het werkveld;
 • Mix van theorie en praktijkonderwijs, waarbij de praktijkcase van deelnemers centraal staat;
 • Hybride onderwijs waarbij online en fysieke colleges worden afgewisseld en ook livestream tot de mogelijkheden behoort; 
 • De opleiding is erkend door Thuiswinkel.org;
 • Een erkend diploma van HAN University of Applied Sciences.

Programma opleiding E-commerce A: Online marketing & verkoop

Je wilt meer online verkopen. Je website of webshop beter laten draaien. Wat zijn de opties? Hoe pak je het tactisch aan? Deze opleiding biedt je een mooie mix van theorie en praktijk. Je leert hoe je jouw website beter vindbaar maakt. Ook ga je aan de slag met je eigen social media, Google Ads en e-mailmarketing. Je werkt toe naar een eigen operationeel online marketingplan dat scoort!

Het programma bestaat uit 4 modules:

Module 1: Adverteren & social media - basis (8 bijeenkomsten) 

Module 2: E-mailmarketing en andere marketingmiddelen (3 bijeenkomsten)

Module 3: Webanalyse en conversieoptimalisatie - basis

 • Google Analytics (3 bijeenkomsten)
 • Conversieoptimalisatie (1 bijeenkomst) 
 • Usability (1 bijeenkomst) 

Module 4: Internetstrategie (2 bijeenkomsten)

Met de opleiding E-commerce A sturen we deelnemers met een gedegen basis het werkveld in. Ik merk dat dit ideaal werkt voor zowel starters als mensen die al actief zijn, maar bijvoorbeeld meer met online marketing mogen gaan doen binnen hun bedrijf.

Maak kennis 

met de docenten

Marc de Groot

Docent E-commerce A
501773 Docent Ecommerce A Marc de Groot

Bart Kampschreur

Gastdocent
423682 foto tbv de website van docent van de post-hbo cursus Social Media

Ervaringen van studenten

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor het hbo-programma E-commerce A? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een Ad, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Collegezaal met deelnemers van de post-hbo opleiding E-commerce A aan de HAN campus luisteren aandachtig.
Open Avond 22 november
 

Kom kennismaken

Is de opleiding E-commerce A iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond en stel al je vragen! De eerste volgende Open Avond vindt plaats op woensdag 22 november 2023.

Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met één van onze adviseurs. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Oriëntatiegesprek HAN deeltijd student Commerciële Economie tijdens de Open Avond

Verdere informatie

Testimonial van studenten

 • Simone Wessels

  "...een gesprek volgt en allerlei vaktermen worden jouw kant op geslingerd. En eigenlijk heb je er zelf onvoldoende kaas van gegeten om mee te kunnen praten. Dat is waar de opleiding E-commerce A om de hoek komt kijken."

Volg ons op social media

Nieuwsgierig?

Trends en toepassingen binnen het werkveld volgen elkaar snel op. Kies voor één van de opleidingen om de juiste vaardigheden te leren en het beste van je zelf te laten zien.

draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal