Cursus Module leren lesgeven en begeleiden

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
  • Brochure aanvragen
   En bekijk thuis rustig het aanbod
  Kom langs
  Open avonden, meeloopdagen, etc.
  • 20
   Nov
   Open Avond
   Nijmegen - 18:00 - 21:00 - 2019

  De startdatum is nog niet bepaald

  Als leraar voer je verschillende taken uit: je ontwerpt en geeft les. Lesgeven en begeleiden van leerlingen zijn twee heel belangrijke beroepstaken van de leraar.

  Module leren lesgeven en begeleiden

  Als leraar voer je verschillende taken uit: je ontwerpt en geeft les, begeleidt leerlingen, ontwerpt onderwijs, draagt bij aan de onderwijsorganisatie en ontwikkelt je vakdeskundigheid voor het door jou gekozen vak. Lesgeven en begeleiden van leerlingen zijn twee heel belangrijke beroepstaken van de leraar. In de module Leren Lesgeven en Begeleiden verdiep je je in deze twee aspecten.

  In het kort

   half jaarDuur
   3 dagenStage
   20 uur per weekStudiebelasting
   4 uurContacturen
   hboNiveau

  Voor wie

  Deze module is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar verdieping in het geven van les. De module focust op interpersoonlijk competentie, pedagogische competentie, vakinhoudelijke en didactische competentie en organisatorische competentie.

  Werkwijze

  De onderwijseenheden Krachtig Leren 2 en Pedagogische tact 2 worden aangeboden door middel van hoorcolleges, waarin de theoretische verankering van het onderwerp centraal staat, en in werkcolleges, waarin gewerkt wordt aan concrete opdrachten. Waar mogelijk worden de opdrachten in de werkcolleges gekoppeld aan de leertaak. Bij deze leertaken wordt met peerfeedback gewerkt. De hoorcolleges worden ook digitaal beschikbaar gesteld, zodat de student de keuze heeft om deze tijd en/of plaatsonafhankelijk te volgen. Bij Professionele docent 2 staat het werkplekleren (de stage) centraal. Je bereidt je voor op het werkplekleren door te ontdekken aan welke competenties je wilt gaan werken. Hiernaast worden ervaringen gedeeld en geanalyseerd door middel van intervisie. Aan het eind van het werkplekleren moet er ter afronding een portfolio worden opgesteld.

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300