Module Leren Lesgeven en Begeleiden

docent wijst in boek voor student
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Als leraar voer je verschillende taken uit: je ontwerpt en geeft les. Lesgeven en begeleiden van leerlingen zijn twee heel belangrijke beroepstaken van de leraar.

Module leren lesgeven en begeleiden

Als leraar voer je verschillende taken uit: je ontwerpt en geeft les, begeleidt leerlingen, ontwerpt onderwijs, draagt bij aan de onderwijsorganisatie en ontwikkelt je vakdeskundigheid voor het door jou gekozen vak. Lesgeven en begeleiden van leerlingen zijn twee heel belangrijke beroepstaken van de leraar. In de module Leren Lesgeven en Begeleiden verdiep je je in deze twee aspecten.

In het kort

  half jaarDuur
  3 dagenStage
  20 uur per weekStudiebelasting
  4 uurContacturen
  hboNiveau

Voor wie

Deze module is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar verdieping in het geven van les. De module focust op interpersoonlijk competentie, pedagogische competentie, vakinhoudelijke en didactische competentie en organisatorische competentie.

Werkwijze

De onderwijseenheden Krachtig Leren 2 en Pedagogische tact 2 worden aangeboden door middel van hoorcolleges, waarin de theoretische verankering van het onderwerp centraal staat, en in werkcolleges, waarin gewerkt wordt aan concrete opdrachten. Waar mogelijk worden de opdrachten in de werkcolleges gekoppeld aan de leertaak. Bij deze leertaken wordt met peerfeedback gewerkt. De hoorcolleges worden ook digitaal beschikbaar gesteld, zodat de student de keuze heeft om deze tijd en/of plaatsonafhankelijk te volgen. Bij Professionele docent 2 staat het werkplekleren (de stage) centraal. Je bereidt je voor op het werkplekleren door te ontdekken aan welke competenties je wilt gaan werken. Hiernaast worden ervaringen gedeeld en geanalyseerd door middel van intervisie. Aan het eind van het werkplekleren moet er ter afronding een portfolio worden opgesteld.

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de module Leren lesgeven en begeleiden? Dan kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Snel antwoord

Heb je een vraag? Stel je vraag aan HAN Educatie Deeltijd.
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 tot 16:30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1006