Cursus Koppelkansen bij duurzame gebiedsontwikkeling

358779 Luchtfoto van gebouwde omgeving voor de flyer met informatie over de cursussen binnen het CMW focusthema 'Duurzame gebiedsontwikkeling in de gebouwde omgeving'.
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Een integrale aanpak voor de verduurzaming van wijken en bedrijventerreinen biedt grote kansen. Hoe kunnen wij op een slimme manier bijdragen aan toekomstbestendigheid bij vraagstukken op het gebied van klimaat, wonen, werken, energie en economie? Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Ervaar in 4 bijeenkomsten hoe je koppelkansen bij duurzame gebiedsontwikkeling signaleert en in jouw eigen werkomgeving praktisch invulling geeft. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je hoe je, in co-creatie met relevante stakeholders, de verbinding legt tussen meervoudige waardecreatie en de ruimtelijke context.

In het kort

  4 x 2 uurDuur
  2 maandenDoorlooptijd
  IncompanyVorm
  Bewijs van deelnameResultaat
  € 8.000Tarief per cursusgroep (max. 12 deelnemers)

Wanneer en waar?

De cursusdata worden in overleg met jouw organisatie gepland. De cursus wordt incompany verzorgd. 

Wat leer je?

Na het volgen van de cursus ben je in staat om:

 • Verschillende beleidsterreinen, zoals energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie, met elkaar te verbinden in de context van duurzame gebiedsontwikkeling;
 • De urgentie en meerwaarde van een integrale kijk op de duurzame gebiedsontwikkeling in de gebouwde omgeving te onderkennen;
 • In samenwerking met stakeholders tot innovatieve oplossingen te komen;
 • Een holistische visie op beleids- en gebiedsuitdagingen te ontwikkelen, waardoor koppelkansen ontstaan en synergie hierbij in de uitvoering mogelijk is;
 • Vraagstukken te benaderen vanuit een ecosysteemperspectief en weet de meerwaarde hiervan te onderbouwen;
 • De inhoud van de cursus te vertalen naar de kaders en richtlijnen van onder andere de nieuwe Omgevingswet en de Green Deal.

Voor wie

De cursus is speciaal voor professionals die betrokken zijn bij ontwikkeling van de gebouwde omgeving en duurzaamheid:

 • Beleids- en bestuursadviseurs met een verantwoordelijkheid voor duurzaamheid, energie, participatie, circulaire economie, wonen of bedrijventerreinen;
 • Stedenbouwkundigen en projectleiders met een focus op duurzame gebiedsontwikkeling;
 • Bestuurders en politici die zich verder willen verdiepen in integrale beleidsontwikkeling;
 • Parkmanagement van bedrijventerreinen (kortere cursus).

Programma

Het programma is modulair opgezet en wordt altijd afgestemd op de ontwikkelbehoefte van jouw organisatie. Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten waarvan de module 1 Integraal beleid als introducerende bijeenkomst vaststaat. In overleg wordt bepaald welke andere drie modules opgenomen worden. Het is ook mogelijk alle modules op te nemen in het pakket (prijs op aanvraag).  

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Meer cursussen

Is dit niet helemaal wat je zocht? Neem dan een kijkje bij onze andere cursussen op het gebied van circulaire economie en meervoudige waardecreatie!

32209 docent-lessituatie klaslokaal studenten overzicht, FEM Commerciele Economie, deeltijd

ExpertisecentrumCentrum Meervoudige Waardecreatie

Deze cursus wordt verzorgd door het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie. Meervoudige waardecreatie is een organisatiestrategie, waarin een organisatie met haar activiteiten niet uitsluitend financieel-economische waarde creëert, maar ook expliciet aanstuurt op de realisatie van sociaal-maatschappelijke en ecologische waarde. In de praktijk leidt een dergelijke strategie tot een ‘triple win’: winst voor de aandeelhouders, winst voor de andere stakeholders en winst voor het natuurlijk ecosysteem. Een strategie van meervoudige waardecreatie draagt bovendien bij aan de toekomstbestendigheid van een organisatie en de samenleving.

Het meervoudig waardedenken is de inhoudelijke drijver van het Centrum Meervoudige Waardecreatie. Bij meervoudig waardedenken kunnen 6 waardesoorten onderscheiden worden:

 • Financiële waarde
 • Natuurlijke waarde
 • Sociaal relationele waarde
 • Intellectuele waarde
 • Menselijke waarde
 • Materiële waarde

Een balans in deze 6 waardesoorten zorgt voor toekomstbestendigheid.

186302 centrum meervoudige waardecreatie, compilatie van stockbeelden 2020