Cursus Duurzame Energietechniek

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start15 januari 2024

De cursus Duurzame Energietechniek behandelt de verschillende principes van duurzame ontwikkeling en de beschikbare technologieën om duurzame energie te benutten. Alle duurzame energiebronnen komen aan bod, zoals: zonne-energie, windenergie, bio-energie, waterkracht, omgevingswarmte en aardwarmte.

In het kort

  15 dagenDuur
  16:15-21:00Tijd
  € 3250*Kosten
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Volg de cursus Duurzame Energietechniek
Duurzame energie staat volop in de aandacht. Niet niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat er grote risico’s kleven aan onze huidige energievoorziening, die gebaseerd is op fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas en steenkool. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt CO2 in de atmosfeer: het belangrijkste broeikasgas dat tot klimaatverandering kan leiden.

Ook raken fossiele brandstoffen ooit uitgeput en worden daarmee regio’s als Noord-Amerika en Europa steeds meer afhankelijk van import, met alle risico’s van dien. Duurzame energiebronnen daarentegen zijn onuitputtelijk en brengen geen emissies van broeikasgassen met zich mee. Overheden maken beleid om meer duurzame energiebronnen aan te boren; bedrijven zien kansen voor nieuwe producten en diensten.

Door interessante, kritische discussies met medecursisten met andere achtergronden, is de cursus meer dan een theoretisch verhaal. Ik heb veel geleerd over de diverse kanten van duurzame energietechnieken.

Programma

De volgende onderwerpen komen in de cursus Duurzame Energietechniek aan bod.

Verdere Informatie

Oud-cursist aan het woord

Ben je getriggerd door de quote op deze pagina? Lees dan hier het interview met Jasper Snel, oud-cursist van de cursus Duurzame Energietechniek. 

22 november 2023
 

Kom naar de Open Avond Deeltijd

Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod op het gebied van Engineering en Automotive.

 

d1e31fcc-0cf3-11ee-b4ec-02565807075b Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Engineering en Automotive in Connectr
Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor deze cursus? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een Ad, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Een groep cursisten die STAP-budget heeft aangevraagd zit in een collegezaal

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien binnen jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering/Automotive, variërend van een enkele studiedag tot meerdaagse (post-hbo-)cursussen.

Ruitenberglaan 26
draw-cta-title