Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

Hoe ziet mijn studie eruit?

Als student Ad Sport - Ondernemende leefstijlcoach leer je op 3 manieren: op je werkplek (2-3 dagen per week), op de HAN-campus (1 dag per week) én online (via Teams). Samen geven deze 3 vormen van blended learning jou de flexibiliteit die van een deeltijdstudie mag verwachten. Goed kunnen plannen is essentieel voor een goede balans tussen werk, leren en privé. Uiteraard krijg je persoonlijke en actieve begeleiding van je docenten.

Studenten Ad Sport ondernemende leefstijlcoach in de gymzaal met docent

Jaar 1

Je start met de module Individuele leefstijlcoaching en maakt kennis met je medestudenten en je docenten. Je oriënteert je op het beroepsprofiel, het werkveld en de opleiding. Daarmee leg je een stevige basis voor de rest van je studie. Je gaat aan de slag met thema’s als positieve gezondheid, stress, slaap, maar ook met anatomie/fysiologie, gedragsverandering en motivatie. Je leert gesprekken voeren, analyseert die en maakt je 1e leefstijladviezen.

In de 2e module ontwikkel je een preventieprogramma voor een gezonde leefstijl voor kinderen op een basisschool of in een vereniging. Daarvoor maak je eerst een analyse over de doelgroep en de school of vereniging. Je hebt daarvoor de kennis nodig van jongeren en hun leefstijl en wat er nodig is om die te verbeteren. Je geeft niet alleen een advies, maar voert dat ook uit.

Daarnaast blijf je je vaardigheden in coachen en begeleiden doorontwikkelen.

Jaar 2

In het 2e jaar doorloop je ook 2 modules. Het werkplekleren vindt plaats in een complexe omgeving. Denk daarbij aan een zorg- of welzijnsinstelling of een gemeente. De cliënten waarmee je werkt hebben te maken met langdurige (multi)problematiek. Je bent niet alleen uitvoerend bezig met leefstijlcoaching, maar je organiseert het ook, bijvoorbeeld vanuit een coachbureau. Je ontwikkelt je ondernemende vaardigheden en hoe je nieuwe doelgroepen kunt bereiken. Aan het eind van de opleiding heb je je eigen professionele identiteit als ondernemende leefstijlcoach ontwikkeld.

Het leerproces

Tijdens je opleiding ga je meteen praktisch aan de slag. Je gaat 1 dag naar school, hebt 1 dag zelfstudie en leert 2 tot 3 dagen op je leerwerkplek. Dat betekent dat je direct in de praktijk kunt toepassen wat je leert. Wel zo handig! Je docenten komen uit (of werken nog in) de praktijk.

Op school heb je klassikaal les, werk je veel in groepjes, maar ook zelfstandig. Je gaat met je medestudenten aan de slag met praktijkopdrachten. Tijdens de opleiding krijg je een studentcoach waar je al je vragen aan kunt stellen. Die kent jou goed en begeleidt jou in je ontwikkeling naar een ondernemende leefstijlcoach.

Studenten Ad Sport aan het werk
Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de studie? 

Studiebelasting

Studeren in deeltijd vraagt veel van jou als student. Je moet echt aan de bak! Door goed te plannen vind je de balans tussen werk/stage, studie en privé die bij jou past. Per week ben je 1 dag kwijt aan het volgen van onderwijs in Nijmegen, 2-3 dagen aan werkplekleren en 1 - 1,5 dag aan zelfstudie.

Jouw begeleiding vinden wij heel belangrijk. Je krijgt daarom je eigen studentcoach voor de hele opleiding. Dat is wel zo vertrouwd. Met je studentcoach bespreek je je voortgang en ontwikkeling. Daarnaast heb je een praktijkbegeleider voor je werkplekleren.

Praktische informatie

Lees hier alle informatie over toelating, aanmelden, kosten en de opleidingslocatie.

31035 Sportvelden Gymnasion Heyendaalseweg
draw-cta-title