Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
  • 8mrt
    Open Avond
    Arnhem - 18:00 - 21:00

Hoe ziet mijn studie eruit?

Als student AD Sport - Ondernemende leefstijlcoach leer je op 3 manieren: op je werkplek (2-3 dagen per week), fysiek op de HAN (1 dag per week) én online (via Teams). Samen geven deze 3 vormen van blended learning jou de flexibiliteit die van een deeltijdstudie mag verwachten. Je moet goed kunnen plannen: dat is essentieel voor een goede balans tussen werk, leren en privé! Uiteraard krijg je persoonlijke en actieve begeleiding van je docenten.

110036 sportieve meisjes die met fitnessballen oefenen onder begeleiding van instructeur

Jaar 1

Je start met de module Individuele leefstijlcoaching. Je maakt kennis met je medestudenten en je docenten. Je oriënteert je op het beroepsprofiel, het werkveld en de opleiding. Daarmee leg je een stevige basis voor de rest van je studie. Je gaat aan de slag met thema’s als positieve gezondheid, stress, slaap, maar ook met anatomie/fysiologie, gedragsverandering en motivatie. Je leert gesprekken voeren, analyseert die en maakt je eerste leefstijladviezen.

In de tweede module ontwikkel je een preventieprogramma voor een gezonde leefstijl voor een bepaalde doelgroep. Daarnaast blijf je je vaardigheden in het coachen en begeleiden doorontwikkelen.

Jaar 2

In het tweede jaar doorloop je ook 2 modules. Het werkplekleren vindt plaats in een complexe omgeving. Denk daarbij aan een zorg- of welzijnsinstelling of een gemeente. De cliënten waarmee je werkt hebben te maken met langdurige (multi)problematiek. Je bent niet alleen uitvoerend bezig met leefstijlcoaching maar je organiseert het ook, bijvoorbeeld vanuit een coachbureau. Je leert hoe je een business unit opzet en hoe je nieuwe doelgroepen kunt bereiken. Aan het eind van de opleiding heb je je eigen professionele identiteit als ondernemende leefstijlcoach ontwikkeld.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de studie? Studiebelasting

Studeren in deeltijd vraagt veel van jou als student. Je moet echt aan de bak! Door goed te plannen vind je de balans tussen werk/stage, studie en privé die bij jou past. Per week ben je 1 dag kwijt aan onderwijs op locatie, 2-3 dagen aan werkplekleren en 1 - 1,5 dag aan zelfstudie.

Jouw begeleiding vinden wij heel belangrijk. Je krijgt daarom je eigen studentcoach voor de hele opleiding. Dat is wel zo vertrouwd. Met je studentcoach bespreek je je voortgang en ontwikkeling. Daarnaast heb je een praktijkbegeleider voor je werkplekleren.

Praktische informatie

Lees hier alle informatie over toelating, aanmelden, kosten en de opleidingslocatie.

31008 Klimwand Gymnasion totaal