Frans Tillema

Willen we straks veilig van A naar B reizen? Dan moeten we nu forse stappen zetten. Er verandert veel en dat brengt ook veel onzekerheid met zich mee. Kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven moeten de handen ineenslaan. Om ervoor te zorgen dat onze mobiliteit ook in de toekomst veilig is.

Close up van tablet en auto

We moeten verschillende typen bestuurders straks ieder op hun eigen wijze aanspreken met de techniek. Dat is nog geen gesneden koek in de wereld van Intelligent Mobility. Dus óók de rol van de ingenieur die de auto ontwerpt verandert. 

Als lector ben ik verantwoordelijk voor onderzoek op het gebied van intelligente mobiliteit. Ik heb een sterke basis in engineering en een ruime belangstelling voor de automotive branche. En zet mijn expertise op het vakgebied Intelligent Transport Systems graag in.

Over Frans

Expertises

  • Geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS)
  • Autonoom rijden
  • Coöperatieve voertuigen
  • Data uit voertuigen

Het Lectoraat Automotive Research

Ons lectoraat voert onderzoek uit in de driehoek met onderwijs en ondernemingen, waarbij we ook studenten inzetten. Onze onderzoeksmethode is altijd gebaseerd op modelvorming en modelvalidatie door protobouw en testen.  

Studenten in automotive lab streetdrone

Nieuws

werken aan een auto fiat doblo
winnaars RAAK award 2020
automotive testopstelling BMW
Opstelling waterstof meting in Lab-2
Trolleybus Arnhem
Tesla dashboard autonome navigatie
Drie studenten werken aan project

Artikelen

Projecten

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Frans Tillema met betrekking tot zijn onderzoeken. Een overzicht van alle publicaties is te vinden via onderstaande button.

Stockbeeld interessegebied economie en bedrijf

Kennispartners en netwerken

HAN AR partners lijst 3. Logo's
HAN AR Partners lijst 2. Logo's
HAN AR partners lijst Logo's

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

U krijgt maandelijks inzicht in alle activiteiten van ons lectoraat. Lopende onderzoeken, onderzoeksvoorstellen, projecten met studenten of bedrijven en nieuwe kennis over onze focusgebieden Green en Smart Mobility.

Studenten met laptop werken aan streetdrone auto