Egbert Willekes

De trend naar een circulaire economie en bijbehorende meervoudige waardecreatie is onomkeerbaar en heeft vergaande consequenties voor de toekomstige (rol van de) finance professional. Mede als gevolg van recente regelgeving, zoals de Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) van de EU, neemt ook de urgentie van deze veranderende rol toe.

239067 Gespiegeld. man in pak met verrekijker.

"Als onderzoeker bij het lectoraat Futureproof Control voel ik voel mij bijzonder aangetrokken tot het hoofdthema van het onderzoeksprogramma: Management control gericht op meervoudige waardecreatie. Dit thema sluit naadloos aan op mijn promotieonderzoek, waarin ik onder andere bij 20 koplopers op het gebied van meervoudige waardecreatie,
heb onderzocht hoe hun management control systeem is ingericht. De onderzoekskennis die ik opdoe neem ik mee in mijn werk op de HAN om andere onderzoekers, docenten én studenten te inspireren. Het integreren van praktijkgerichte onderzoekskennis in de curricula van de financiële opleidingen beschouw ik als een belangrijke missie."

262da670-5974-11ee-9514-024215b4a989 Egbert Willekes geeft een presentatie over CSRD.

Over Egbert

Expertises

  • Integrated control en reporting / CSRD
  • Technical and social controls
  • Management control systemen
  • Sturen op meervoudige waarden
  • Circulaire economie

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Egbert Willekes met betrekking tot zijn onderzoeken rondom het onderwerp 'futureproof control'. Een overzicht van alle publicaties is te vinden via onderstaande button.

docent wijst met pen naar papier

Nevenfuncties Egbert

Egbert verricht op dit moment - naast zijn werk bij de HAN - de volgende bestuurlijke taak:

  • Lid Raad van Toezicht Stichting Onderwijs / IKC Cadans

Het lectoraat Futureproof control

Hoe blijf je als organisatie ‘in control’? Hoe houd je de organisatie beheersbaar en speel je toch in op je steeds sneller veranderende omgeving? Ons lectoraat richt zich op het creëren van open, lerende organisaties. Waarin risico’s nemen en kansen verzilveren onderdeel is van de ‘business’. 

twee docenten vergaderen met laptop
Expertisecentrum

Centrum Meervoudige Waardecreatie

Het lectoraat Futureproof Control heeft een nauwe samenwerking met het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie (CMW).

Er is geen omschrijving beschikbaar