Opening vernieuwd iXperiumlab en HAN-studiecentrum

Hoewel het vernieuwde iXperiumlab en HAN-studiecentrum in Nijmegen inmiddels al een tijdje open zijn, vond op 22 november dan eindelijk de officiële opening plaats. Opleiders, onderzoekers en andere betrokkenen hieven het glas om deze heugelijke aangelegenheid te vieren.

24 november 2022
472049 Overzichtsfoto van het iXperium lab in Nijmegen
Leren en werken met ICT

Samen werken aan ict in de kinderopvang

Met onderzoek het onderwijs vernieuwen, hoe doe je dat? “Gewoon beginnen,” vertelt HAN-docent van de associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP) en Pedagogiek, Daniëlle Vliexs. Met Kinderopvangorganisatie KION en ROC Nijmegen werkt ze samen in het innovatienetwerk KEI aan onder meer de inzet van ict in de kinderopvang.

22 november 2022
471048 Kinderen spelen op de speelmat in het Springlab
Leren en werken met ICT

Staat er straks een robot voor de klas?

Associate-lector leren met ict, Pierre Gorissen leverde een bijdrage aan de jaarlijkse Opleiden editie van De Compliance Officer waarin hij ingaat op de ontwikkelingen rond AI in het onderwijs. Staat er straks een robot voor de klas ter vervanging van de leraar? En wat betekent dit voor leerlingen?

05 oktober 2022
141487 Student filmt student

Vaart maken in het mbo

29 en 30 september was de 46e conferentie MBO Digitaal met als motto Gaank is alles, oftewel we willen vaart maken!

04 oktober 2022
449997 Marijke Kral bij Gaank, vaart maken in het mbo. AE.

4 jaar MBO Onderzoekswerkplaats gepersonaliseerd leren met ict

De MBO Onderzoekswerkplaats Leren met ict bestaat 4 jaar. Tijd om met projectleiders John Schobben (Koning Willem 1 College) en Pierre Gorissen (iXperium Centre of Expertise) terug te blikken.

03 oktober 2022
37609 studenten aan hoge tafel met laptop. gespiegeld

Informatiebeveiliging bij de HAN

Informatiebeveiliging en privacy zijn 2 belangrijke thema’s bij de HAN. Iedereen weet dat we onze data moeten beveiligen en dat we correct moeten omgaan met informatie. Het is belangrijk dat we ons goed bewust zijn van privacy, die van onszelf en zeker die van anderen.

29 september 2022
383215 Cybersecurity

In gesprek met 2 AI-experts

In de maand van AI in het onderwijs mag een gesprek met 2 AI-experts uit het iXperium-netwerk natuurlijk niet ontbreken. In een boeiende podcast vertellen zij hoe ze aankijken tegen AI in onderwijs.

30 juni 2022
363264 kinderen op laptop
Leren en werken met ICT

Online begeleiden: de toekomst?

Online begeleiden: is er een groot verschil met de fysieke vorm? Het is een van de vragen die de schrijvers van het artikel ‘Virtueel begeleiden van ervaringsleren’ in het Tijdschrift voor Begeleidingskunde zich afvragen. HAN-opleider, trainer, adviseur Annette Perino schreef hieraan mee.

Marleen de Roo
13 december 2021
359903 foto van opleider, trainer, adviseur Annette Perino, post-hbo sociaal, teamcoaching, docent master Begeleidingskunde Hogeschool Rotterdam
Leren en werken met ICT

Proctoring nu en in de toekomst

Op dit moment mag online proctoring alleen ingezet worden in bepaalde situaties, volgens het ‘Nee, tenzij-principe'. Met het oog op de toekomst is er nu een onderzoek gestart naar de toepassing van een nieuwe grondslag voor het inzetten van proctoring bij het afnemen van toetsen.

08 december 2021
32096 student in de les, werken, les, college, laptop, economie, finance tax and advice, fta