HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Human Resource Management

Werkdruk: wat is het en wat kunnen we doen?

‘Bijna wekelijks komt het onderwerp voorbij in het journaal of in de kranten: werkdruk. Ook in het hoger onderwijs is het voor velen een bekend onderwerp.

HAN Redactie
04 november 2021
237736 overlegsituatie
Lectoraat Human Resource Management

Karen Pak cum laude gepromoveerd

Karen Pak heeft op 2 oktober 2020 haar proefschrift cum laude verdedigd. In haar proefschrift werd de rol van HRM bij het verlengen van werkzame levens onderzocht. Hoewel een toenemend aantal onderzoeken zich richt op het bevorderen van doorwerken tot op latere leeftijd, zijn er maar weinig studies die de mogelijke effecten van Human Resource Management en de rol van grote levensgebeurtenissen hierin onderzoeken.

HAN Redactie
26 november 2020
Witte vlag met HAN logo tijdens de open dag
Lectoraat Human Resource Management

Een geregelde check van je loopbaan zou heel normaal moeten zijn

Tijdens een drukbezocht Loopbaan APK event in Nijmegen-Lent werd de discussie over duurzame inzetbaarheid volop gevoerd. HAN-lector Jos Sanders: “We hebben eigenlijk alles in huis voor een geregelde loopbaancheck: de kennis, de instrumentarium, de data… Laten we er samen voor zorgen dat het de mensen die het nodig hebben ook bereikt.”

HAN Redactie
26 mei 2019
jonge mensen overleggen op kantoor
Lectoraat Human Resource Management

Gezond samenwerken rond nieuw concept Healthy Healthcare

Healthy Healthcare kan een nieuwe creatieve oplossing zijn voor professionals in de gezondheidszorg die zich afvragen hoe we de kwaliteitsstandaarden binnen de gezondheidszorg handhaven. En hoe doen we dat als de sector door vergrijzing en beroepsgerelateerde uitval met steeds minder mensen toch goede zorg wil verlenen?Leden van het netwerk van de European Academy of Occupational Health Psychology (EAOHP) kwamen eind maart samen op de HAN Campus in Nijmegen om te discussiëren over Healthy Healthcare. Wat is de bedoeling?

HAN Redactie
08 april 2019
portret Annet de Lange
Lectoraat Human Resource Management

Toekenning financiering 6 HAN-projecten zwaartepunt Health

Iedereen heeft recht op goede gezondheid en toegankelijke gezondheidszorg. Ook in Nederland bestaan grote verschillen in levensverwachting en ervaren gezondheid die samenhangen met sociaal-economische omstandigheden. Het verkleinen van deze gezondheidsverschillen; dat is de focus van Health. Voor 2019 is aan 6 HAN-projecten financiering toegekend vanuit dit zwaartepunt.

HAN Redactie
05 december 2018
null
Lectoraat Human Resource Management

HAN-lector Annet de Lange benoemd op bijzondere leerstoel Open Universiteit

Dr. Annet de Lange is per 1 september benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Succesvol ouder worden op het werk’ aan de Open Universiteit (OU). De HAN heeft deze leerstoel ingesteld en ondergebracht bij de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie bij de OU.

HAN Redactie
05 september 2018
portret Annet de Lange