Student Learning and Development wint landelijke L&D Talent award

Innovatiekracht, leerimpact en een unieke leercurve zijn dé thema’s voor een L&D Talent. Vierdejaarsstudent Learning and Development in Organisations (L&D) Puck Onnekes heeft het allemaal in huis en wint de Develhub L&D Talent Award!

20 december 2021
Witte vlag met HAN logo tijdens de open dag
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Literatuurstudie: Hoe houden we mensen met psychische klachten aan het werk?

Een veilig werkklimaat en een goede relatie met de leidinggevende, waar openlijk gesproken wordt over psychische gezondheid, zijn heel belangrijk om aan het werk te blijven. Dit blijkt uit een literatuurstudie van het lectoraat Arbeidsdeskundigheid en Tranzo (Tilburg University).

17 december 2021
252725 Afbeelding lectoraat arbeidsdeskundigheid mentaal gezonde zaak
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Ligt er aan het eind van de dag nog voldoende vers brood in de schappen?

Tijdens de werkconferentie ‘Soepele keten door slimme technologie’ kregen studenten en alumni van de HAN-opleiding Logistics Management een inkijkje in hoe kunstmatige intelligentie hun vakgebied heeft veranderd.

07 december 2021
83155 automotive logistics and truck 2019

HAN-docent Shani Mooijman aan tafel bij Humberto Tan

Zondagavond 14 november was docent Shani Mooijman te gast bij Humberto Tan. Shani benoemde de effecten van de coronamaatregelen op studenten: "Ze zijn vooral bang dat ze weer continu thuis moeten blijven."

22 november 2021
355201 Shani Mooijman bij uitzending Humberto Tan met HAN logo
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Sterker en weerbaarder: mbo’ers in de zorg

De kans op uitval bij jonge, net gestarte zorgmedewerkers is groot. Zonde. Want daarmee slinken hun kansen op een succesvolle loopbaan en een gezond leven. Of een sport- en beweegprogramma helpt hun mentale vitaliteit te vergroten? Dat zoekt Velibor Peters uit in zijn postdoconderzoek.

22 november 2021
109962 fitnesstrainer in de sportschool in gesprek met een blonde vrouw met overgewicht
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Werkdruk: wat is het en wat kunnen we doen?

‘Bijna wekelijks komt het onderwerp voorbij in het journaal of in de kranten: werkdruk. Ook in het hoger onderwijs is het voor velen een bekend onderwerp.

04 november 2021
237736 overlegsituatie
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Zorglogistiek in het ziekenhuis: kan het inclusiever?

Tijdens de coronacrisis had het middenmanagement in ziekenhuizen een kluif aan het oplossen van allerlei logistieke problemen. Of het lukte daarbij oog te houden voor patiënten die laaggeletterd of digibeet zijn? Docent-onderzoeker Lidy Okkerman gaat het na in haar postdoconderzoek.

02 november 2021
347057 Ziekenhuispersoneel in ziekenhuis duwen een bed met patient
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Nieuw leiderschapsprogramma ontwikkeld voor talent in de ouderenzorg

Het behoud van medewerkers in Zorg en Welzijn is belangrijker dan ooit. Om talent te behouden hebben de HAN, de Christelijke Hogeschool Ede, WZW en 14 ouderenzorgorganisaties in de regio’s Arnhem en Foodvalley de handen ineen geslagen. Gezamenlijk hebben zij een leiderschapsprogramma ontwikkeld.

06 oktober 2021
55657 Ouderenzorg
Academie Organisatie en Ontwikkeling

"Het hbo is veel leuker dan de universiteit"

Het College van Bestuur (CvB) bezocht begin juli de Academie Organisatie en Ontwikkeling. Academiedirecteur Gisela Albers en de academiemanagers ontvingen de leden van het CvB. Studenten en docenten presenteerden hen een aantal highlights van de academie.

12 juli 2021
32447 Basecamp, Bisschop Hamerhuis, studenten op blauwe bank, ontspannen, landscape, FEM HBO Rechten
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Ondernemer, pak je (opleidings)kans!

Als zelfstandig ondernemer ondervind je als geen ander de gevolgen van de coronacrisis. Noodgedwongen moet je jouw organisatie of bedrijf aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. In deze onzekere tijd bieden we jou daarom extra kansen om jezelf te ontwikkelen. Of om aan je organisatie te werken.

25 februari 2021
32240 economie management recht