Academie Organisatie en Ontwikkeling

Mbo-studenten maken kennis met het studeren op het hbo

Op woensdagochtend 23 november kregen we bezoek van studenten van diverse mbo’s. Zij kwamen kennismaken met de HAN en in het bijzonder met de associate degree opleidingen in de economische en juridische richtingen. De studenten volgden na een korte introductie 3 workshoprondes.

Merel Reichgelt
23 november 2022
354386 Presentatie mbo middag, auditorium R31. Economisch domein. 2021
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Logistics Management komt naar je toe

Bestel jij wel eens online kleding? En hoe fijn is het dan als de bezorger de dag erna al met jouw pakketje voor de stoep staat? Dat is mede te danken aan de logistieke sector!

03 oktober 2022
32149 Klassensessie computerlokaal, FEM Logistics
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Rapport: nulmeting Mkb-route in het hbo

De Mkb-route is een duale opleiding: een hbo-student is werkzaam in het mkb en een deel van het leren vindt op de werkplek plaats. De lectoraten Human Capital (Hanzehogeschool Groningen) en Leren tijdens de Beroepsloopbaan (HAN) voerden een nulmeting uit naar deze Mkb-routes. Lees het rapport!

21 september 2022
413231 Post-hbo Bedrijfskunde, praten, samenwerken, overleggen, overleghokje, Ruitenberglaan 31, 2022

Logistics Management neemt deel aan de Logistieke Roadshow

De speciale trailer van de Logistieke Roadshow gaat het aankomende studiejaar weer op pad. De HAN sluit vanuit de opleiding Logistics Management hier graag bij aan om deze opleiding op interactieve manier onder de aandacht te brengen. De interactieve roadshow is speciaal voor vier-havoleerlingen.

30 mei 2022
83155 automotive logistics and truck 2019

Netwerkmarkt Learning & Development in Organisations groot succes

De netwerkmarkt voor de opleiding Learning & Development (L&D) 24 maart was een succes!

29 maart 2022
389751 Foto van netwerkmarkt
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Skillspaspoort oplossing voor ‘vrij reizen’ over de arbeidsmarkt?

In het onderzoeksproject ‘Vrij reizen over de Nederlandse arbeidsmarkt: randvoorwaarden voor een succesvol skillspaspoort’ is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het skillspaspoort. Dit is een (digitaal) instrument voor het bijhouden van competenties, simpel gezegd. Maar het ontwikkelen en implementeren ervan is een complexe opgave, zo blijkt uit het onderzoeksrapport.

24 januari 2022
collega's in gesprek op kantoor

Student Learning and Development wint landelijke L&D Talent award

Innovatiekracht, leerimpact en een unieke leercurve zijn dé thema’s voor een L&D Talent. Vierdejaarsstudent Learning and Development in Organisations (L&D) Puck Onnekes heeft het allemaal in huis en wint de Develhub L&D Talent Award!

20 december 2021
Witte vlag met HAN logo tijdens de open dag
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Literatuurstudie: Hoe houden we mensen met psychische klachten aan het werk?

Een veilig werkklimaat en een goede relatie met de leidinggevende, waar openlijk gesproken wordt over psychische gezondheid, zijn heel belangrijk om aan het werk te blijven. Dit blijkt uit een literatuurstudie van het lectoraat Arbeidsdeskundigheid en Tranzo (Tilburg University).

17 december 2021
252725 Afbeelding lectoraat arbeidsdeskundigheid mentaal gezonde zaak
Academie Organisatie en Ontwikkeling

Ligt er aan het eind van de dag nog voldoende vers brood in de schappen?

Tijdens de werkconferentie ‘Soepele keten door slimme technologie’ kregen studenten en alumni van de HAN-opleiding Logistics Management een inkijkje in hoe kunstmatige intelligentie hun vakgebied heeft veranderd.

07 december 2021
83155 automotive logistics and truck 2019

HAN-docent Shani Mooijman aan tafel bij Humberto Tan

Zondagavond 14 november was docent Shani Mooijman te gast bij Humberto Tan. Shani benoemde de effecten van de coronamaatregelen op studenten: "Ze zijn vooral bang dat ze weer continu thuis moeten blijven."

22 november 2021
355201 Shani Mooijman bij uitzending Humberto Tan met HAN logo