Marc wint Hyrox! En hoe ook jij de Hyrox kunt winnen

Op zaterdag 4 november vond de Hyrox fitnesscompetitie in Amsterdam plaats. Onze eigen Marc traint bij HAN SENECA en deed eraan mee. Hij heeft een fenomenale tijd neergezet waarmee hij de 1e prijs in zijn leeftijdscategorie mee naar huis mocht nemen. Overall kwam hij uit op de 13e plaats. Een hele mooie prestatie, Marc! Hieronder vertelt hij hoe ook jij de Hyrox kunt winnen.

sport

Wat is de Hyrox?

De Hyrox is een fitnesswedstrijd waar hardlopen en fitnessoefeningen gecombineerd worden. Je loopt steeds 1 km hard waarna je een oefening krijgt. Dit doe je in totaal 8 keer. De fitnesoefeningen bestaand onder andere uit roeien, een slee duwen en trekken, burpees met gewicht en wall balls. Het is de bedoeling dat je deze hele reeks zo snel mogelijk probeert uit te voeren.

Hyrox competitie schema

Marc: 1e plaats en plaatst zich voor het WK

Marc heeft de afgelopen maanden flink getraind voor de Hyrox. Een paar kilo spiermassa erbij getraind en zijn conditie tijdens het hardlopen goed op peil gehouden. Dit moest ervoor zorgen dat hij een goede tijd neer zou zetten. Een dag voor de wedstrijd deed hij een ambitieuze voorspelling: 1 uur en 4 minuten. Met een uiteindelijke tijd van 1 uur 5 minuten en 12 seconden zat hij er niet ver vanaf.

Deze tijd was genoeg om in zijn leeftijdscategorie van 45 tot 49 jaar te winnen. En hoe! De tweede in zijn categorie had er bijna 4 minuten meer voor nodig om alle oefeningen uit te voeren. Een duidelijke overwinning dus. Slechts 12 jongere deelnemers waren sneller dan hij, dus overall moet hij het met de zeer goede 13e plaats doen. Daarmee heeft hij zich ook geplaatst voor het WK volgend jaar juni in Nice, Frankrijk.

Marc bij de Hyrox Amsterdam 2023

Hyrox Maastricht: hoe jij deze Hyrox kunt winnen?

Op 20 januari 2024 is de volgende Hyrox in Nederland. Deze keer in Maastricht. Martijn en enkele leden hebben zich al ingeschreven en zijn al volop aan het trainen om met deze Hyrox mee te doen. We vroegen Marc naar enkele tips voor als je met deze editie mee wilt doen.

Allereerst noemt Marc de WOW training op woensdag bij SENECA. Hiermee ontdek je wat jouw niveau op cardio en kracht is en kun je deze onderdelen verbeteren. Je conditie verbetert snel als je deze training volgt.

Daarnaast cardio- en krachtoefeningen die in de Hyrox voorkomen regelmatig trainen. Zeker als de wedstrijd dichterbij komt wel een paar keer per week. “Wij kunnen je helpen om de Hyrox oefeningen een keer helemaal te doorlopen bij SENECA” zegt Marc. “Je weet dan welke tijd je kunt neerzetten en op welke onderdelen je nog extra moet trainen. Dat helpt enorm.”

Trainen voor de Hyrox

Lijkt het je ook leuk om voor een fitnesswedstrijd te gaan trainen? Sluit een keer aan bij de WOW-training op woensdag om 17:15 uur. Daarnaast kun je altijd aan onze fitnessinstructeur vragen of zij willen helpen bij het gericht trainen voor een wedstrijd. Zij kunnen je passende oefeningen geven en aansluitende trainingsschema’s voor je maken.