Academie Educatie steunt het onderwijs in het rampgebied

Marokko is getroffen door een verschrikkelijke ramp met grote gevolgen. De Academie Educatie werkt al sinds 2007 intensief samen met onderwijsinstellingen in het rampgebied in de vorm van uitwisselingen. Er heersen veel zorgen en vragen bij onze studenten en medewerkers. Hoe kan jij helpen?

Vlag van Marokka met tekst dat Academie Educatie Marokko ondersteunt

Gelukkig horen we van Marokkaanse collega’s dat in Marrakesh iedereen die we kennen veilig is. Daarbuiten, in de grote regio Al Haouz, is dat anders. Veel weten we nog niet, maar wel dat er onder onderwijspersoneel slachtoffers zijn en dat er veel schade is aan schoolgebouwen of dat sommige gebouwen helemaal niet meer bestaan. 

Wat kunnen we nu en later doen?

We willen in actie komen voor langdurige en doelgerichte hulp door de stichting Education sans Frontières op te richten. Maar dit kost tijd. Via het rode kruis donatienummer 6868 kan iedereen nu al doneren om bij te dragen aan de eerste noodhulp. Zodra die noodhulp niet meer nodig is en de Marokkaanse overheid kan beginnen met de wederopbouw willen we als stichting de onderwijsopbouw verder ondersteunen. Doelgericht voor directe en plaatselijke projecten zoals we die ook altijd al ondersteunen na afloop van iedere studiereis. Maar nu met een meer solide basis en met een langduriger verloop. 

Oprichting Stichting Education sans Frontières

We treffen nu de voorbereidingen voor de oprichting van de stichting. Ook hier is hulp bij nodig. Niet alleen in financiële middelen, maar denk ook aan het maken van een goed doordacht plan voor de besteding van de middelen en bijvoorbeeld praktische hulp zoals het bouwen en onderhouden van een website.

Wil jij helpen?

Voor vragen of hulpaanbod kun je je richten tot één van de leden van de EsF (organisatiegroep Education sans Frontières) - Francoise Lucas, Marnix van Meer, Jet de Jong, Cheryda Chemin of Henk Delger

Uitwisseling Marokko

Begin december is een bezoek van een Marokkaanse delegatie gepland én de studiereis naar Marrakesh staat vooralsnog gepland voor 15 tot en met 23 maart 2024. Het is nog niet bekend in hoeverre deze geplande activiteiten dit studiejaar aangepast moeten worden.  We zullen via diverse kanalen zoals Insite en social media hierover blijven informeren.