HAN Lean Event energiek podium voor verbeterprojecten studenten minor Lean Management

Wat hebben we genoten van de energie en het enthousiasme tijdens het HAN Lean Event op 26 januari 2023 op de HAN Campus in Arnhem. Na twee online jaren gingen we als vanouds van start in de aula, waarna het woord was aan onze minorstudenten. Zij presenteerden die middag hun verbeterprojecten, waarna we met alle aanwezigen het beste verbeterproject kozen.

492174 Sfeerbeeld van gevulde zaal tijdens HAN Lean Event 2023

Voorprogramma

Voorafgaand aan het HAN Lean Event konden deelnemers zich te verdiepen in een van de kennis- en/of onderzoeksgebieden van het HAN Lean QRM Centrum. De sessies werden erg goed bezocht. Kon u niet deelnemen? Maar bent u wel geïnteresseerd in een van deze onderwerpen? Neem dan contact op met onze docenten en onderzoekers. 

Process mining
Dit biedt de mogelijkheid om op basis van proces data (bijvoorbeeld geregistreerde boekingen op materiaal of orders) het verloop van een proces te analyseren en te visualiseren. Meer informatie: Gerlinde Oversluizen

Productpresentatie Mc Twin en CAD2Glass
Het HAN Lean QRM Centrum gaat twee producten leveren: Een digital twin om de doorlooptijd van productieprocessen te beheersen en een automatische generator van werkinstructies.
Meer informatie: Menno Herkes

Actief leren verbeteren
Door activerende werkvormen krijgt u een idee bij hoe u de ontwikkeling van continu verbeterroutines in uw organisatie vorm kunt geven. Meer informatie: Wilfred Knol

Aanpak Continu Verbeteren - Kaizen Institute Nederland

Na het welkomst woord, nam Boussra Argoubi, Business Unit Leader bij Kaizen Insitute Nederland de aanwezigen mee in de aanpak van continu verbeteren zoals die door het Kaizen Institute wordt gehanteerd. Jaarlijks organiseert het Kaizen Institute de Kaizen Awards. Deze hebben als doel om waardering en erkenning te geven aan bedrijven die het Kaizen™ uitstekend uitvoeren. Ook liet Boussra kort een praktijkcase bij Meeus zien waarbij deze aanpak leidend was. 

492169 Keynote Boussra Argoubi op het podium tijdens het HAN Lean Event

Onze minor Lean studenten in de spotlights

Toen was het woord aan onze minor Lean Management studenten. In duo’s presenteerden zij 25 verschillende verbeterprojecten in 4 verschillende rondes. Deelnemers aan de presentaties mochten vervolgens de projecten beoordelen.

492171 Twee studenten presenteren hun verbeterproject tijdens het HAN Lean Event

Presentaties en demonstraties rond de U-Shaped Assembly Cell

Dit jaar waren er ook verschillende presentaties en demonstraties rond de u-vormige assemblage lijn die als leer- en probeeromgeving op de HAN is opgezet. 

492182 Presentaties en demonstraties van HAN-studenten bij de smart u-shaped assembly cell tijdens het HAN Lean Event

Bekendmaking top drie beste Minor Lean Verbeterproject 2023

Na de 4 verschillende presentatie- en stemrondes was het woord aan Mitchell van Roij en Stef Tiggeloven, om samen het winnende studentenkoppel aan te wijzen. De 3 beste projecten werden allereerst naar voren geroepen, dit zijn in willekeurige volgorde:

  • Afval voorkomen i.p.v. genezen - door Mohamed Ibrahim en Coen Kuipers bij Van Wijnen
  • Verbeterpotentieel assemblageproces van segment 'het dekje' - door studenten Tom van Vreden en Maarten van der Ziel bij VMI Groep
  • Meer zekerheid voor visuele eindkwaliteit - door Joost Leidekker en Dylan Volman bij Stora Enso - De Hoop
492179 Bekendmaking van het beste Minor Lean verbeterproject van 2023

En de winnaar is ...

Er werden meer dan 450 stemmen uitgebracht op de verschillende projecten en om 17.45 was daar het moment van de bekendmaking. 

Dylan Volman, HAN-student Bedrijfskunde en Joost Leidekker, HAN-student Food & Business ontvingen voor het project Meer zekerheid voor visuele eindkwaliteit bij Stora Enso - De Hoop de eerste prijs. De enthousiaste mannen riepen direct na de bekendmaking ook Maarten de Groot, docent-begeleider en Nick Oppers, begeleider vanuit Stora Enso het podium op. 

Van link naar rechts. Maarten de Groot, Dylan Volman, Joost Leidekker, Nick Oppers
V.l.n.r. Maarten de Groot, Dylan Volman, Joost Leidekker, Nick Oppers

Lean Green Belt Certificaat

Na de afronding van het HAN Lean Event ontvingen alle minor Lean Management studenten die hun project en kennistoets met succes hebben afgerond hun HAN Lean Green Belt certificaat.

We wensen onze studenten heel veel succes met de afronding van hun studie en/of hun verdere carrière. En we hopen dat ze daarbij het geleerde nog veel zullen toepassen.

Save the date - Mis onze lustrumeditie niet!

Volgend jaar organiseren we het 15de HAN Lean Event en pakken we uit! 

We hopen veel van onze partners, relaties, collega's en oud-studenten die middag te mogen verwelkomen op de HAN in Arnhem. 

Dus blok die datum alvast in de agenda: donderdag 25 januari 2024 zien we elkaar graag weer. 

492175 Overzichtsfoto van deelnemers tijdens de pauze van het HAN Lean Event

Meer weten?

Wil je meer weten over het onderzoek en onderwijs van het HAN Lean QRM Centrum? 
Bezoek onze website of volg ons op LinkedIn.

Ben je student en wil je tijdens je minor een Lean Green Belt certificaat halen?
Onze Minor Lean Management gaat in september dit jaar weer van start.