Duurzaam advies: het hoort, het moet en het loont

Artikel van associate lector Fred de Jong

‘En laat het duidelijk zijn: met duurzaam advies mag je geld verdienen. Duurzaamheid is geen liefdadigheid’. Opmerkelijke uitspraak? Fred de Jong, associate lector Sustainable Finance and Tax, doet 'm én hij weet zijn idee te onderbouwen.

247911 Foto van een gloeilamp die wordt vastgehouden door een hand voor de factsheet van Signify

‘Duurzaam financieel en fiscaal advies hoort, moet en het loont’, is de titel van zijn artikel, onlangs verschenen op VVP online. Of bekijk het katern als pdf.

Drie redenen

Fred de Jong benoemt in het stuk de worsteling die financieel adviseurs nog vaak ervaren als het gaat om de concrete vertaling van het thema duurzaamheid in hun adviespraktijk. Tegelijk blijkt uit onderzoek dat in 2022 is uitgevoerd door het HAN associate lectoraat Sustainable Finance and Tax (in samenwerking met studenten) dat adviseurs het thema wel degelijk belangrijk vinden.

En het ís belangrijk. Om drie redenen

  • Meer weten? Neem contact op met Fred de Jong: fred.de.jong@han.nl