"Beroepsopleidingen moeten elkaars netwerken gaan gebruiken"

Als het beroepsonderwijs professionals wil opleiden die verandering teweeg kunnen brengen, moet het daar ook naar georganiseerd worden, zegt Wietske Kuijer, HAN-lector Responsief Beroepsonderwijs. Zij pleit voor betere samenwerkingen tussen beroepsopleidingen en een stevigere stellingname over een gewenste toekomst.

343414 Portret, onderzoek

Beroepsopleidingen moeten beter worden in het inspelen op actuele veranderingen. Dat betoogt Wietske Kuijer, sinds 2021 lector Responsief Beroepsonderwijs bij de HAN. Bij die responsiviteit hoort ook een verantwoordelijkheid. “We moeten niet alleen reageren, we hebben ook de verantwoordelijkheid om met antwoorden te komen en standpunten in te nemen over gewenste ontwikkelrichtingen. Dat is een grote uitdaging.” 

Lees het hele verhaal op Science Guide