MBO-studenten Rijn Ijssel en Graafschap College maken kennis met onze associate degrees

Op dinsdag 10 mei en dinsdag 17 mei ontving de HAN 80 mbo-studenten van het Rijn Ijssel en Graafschap college. De studenten kwamen kennismaken met het hbo en specifiek met de associate degree opleidingen in het economisch domein. Na een algemene kick-off gingen de studenten aan de slag met een workshop naar keuze. Het doel; mbo-studenten helpen in hun oriëntatie!

405955 Fotos tbv nieuwsbericht mbo ochtenden rijnijssel en graafschapcollege op de HAN

kennismakenvan mbo naar hbo

Beide ochtenden stonden in het teken van de kennismaking met het hbo. Welke mogelijkheden zijn er als je van het mbo komt en hoe ziet die overgang eruit? Centraal stonden de associate degree opleidingen binnen het economisch domein die mooi aansloten bij de huidige studierichting van de studenten. De ochtend werd afgetrapt door Jacintha Bonsma, teamleider Leven Lang Ontwikkelen, en Simone Ploubis, marketing medewerker binnen het economisch domein. Simone is zelf deeltijdstudent aan de HAN en heeft ook de overstap van mbo naar hbo gemaakt. Het delen van haar ervaringen werd positief ontvangen door de studenten en leidde tot veel respons. 

405956 Foto tbv nieuwsbericht mbo ochtend rijnijssel en graafschap college op de HAN

Aan de slag! Workshops naar keuze

Na de algemene afttrap in het auditorium konden de MBO-studenten 2 workshops naar keuze volgen om een indruk te krijgen van de ad's die we binnen het economisch domein aanbieden; Juridisch medewerker, Bedrijfskunde, Online Marketing & Sales, Accountancy en Logistics Management. De workshops werden goed bezocht, studenten wilden graag meer weten over de inhoud van opleidingen. Tijdens de interactieve workshops gingen studenten aan de slag met een docent van de opleiding. Natuurlijk was er ook ruimte voor het stellen van vragen. 

Succesvolle manier om kennis maken met het hbo

Terugblikkend op de mbo-ochtenden die tot dusver plaats hebben gevonden, zijn we zeer tevreden en enthousiast om hier mee door te gaan. We merken dat deze manier van contact zowel vanuit de mbo scholen als het economisch domein als interessant en nuttig wordt ervaren. En daarmee een waardevolle bijdrage aan het oriëntatie proces van de mbo-student vormt. Komende tijd gaan we aan de slag met het uitbreiden van de mbo-ochtenden én blijven we deze optimaliseren. Kortom; stay tuned!

Meer weten over associate degrees?

Een associate degree (Ad) is een hbo-opleiding van 2 jaar. Een Ad-student leert en werkt tegelijkertijd. Met een associate degree-diploma heb je goede kansen op de arbeidsmarkt. Na een associate degree heb je de mogelijkheid om nog 2 jaar door te studeren en zo een bachelor-diploma te behalen. De interesse voor associate degrees stijgt en de opleidingen worden steeds populairder. Meer weten over de associate degrees van de HAN? Check deze pagina.