Studenten helpen mkb'ers met online ondernemen

Studenten van de Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen helpen mkb’ers uit de regio Arnhem-Nijmegen gratis op het gebied van online ondernemen. Mkb’ers kunnen via een speciale voucher advies krijgen op het gebied van online marketing, website-optimalisatie en online vindbaarheid.

hangar-zakelijk-gesprek

Met deze hulp zijn mkb’ers beter toegerust op onze digitale economie. Ben Cornelissen, projectmanager: “Uit ervaring weten we dat mkb’ers over het algemeen beperkte tijd en kennis hebben op het gebied van online ondernemen. Met de inzet van onze studenten, die én de tijd én de kennis hebben, ontvangen deze ondernemers een flinke boost bij online ondernemen. Met een beperkte tijdsinvestering vanuit de ondernemer zijn er forse stappen voorwaarts mogelijk.”

Van idee tot adviesgesprek

Ondernemers kunnen via de website van de Digitale Werkplaats de mkb-voucher downloaden. Naast de intake volgt een op maat georganiseerde online creatieve sessie met studenten, waarin samen met de ondernemer diepgang bereikt wordt en ideeën aangedragen worden. De ondernemer ontvangt na afloop het adviesrapport met alle ideeën én het adviesgesprek over hoe de ideeën in de praktijk kunnen worden toegepast.

Voor ondernemers uit de regio

De mkb-voucher is er voor ondernemers in de regio Arnhem-Nijmegen die tussen de 2 tot 50 mensen in dienst hebben. Het aantal ondernemers dat gebruik kan maken, is beperkt.

Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen is een initiatief van de HAN University of Applied Sciences, Oost NL, VNO NCW, Radboud Universiteit en Rabobank Arnhem/Nijmegen in het kader van het actieplan ‘Versnelling Digitalisering mkb’ van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.