Ben jij in voor een experiment?

Alcohol is gif, lol en tijdverspilling in één. Dat vindt Florentin Popescu, warm pleitbezorger voor een alcoholvrij leven. Dat is voor velen misschien wat veel gevraagd, maar een maand geen alcohol drinken, dat moet toch wel lukken?

359980 Een foto van Florentin Popescu, voor bij het nieuwsbericht over Ik Pas. Geplaatst door HB.

Om gezellig te zijn, heb je geen alcohol nodig, weet de senior onderzoeker bij International School of Business. “Je voelt je heerlijk zonder. Doe mee!”

Schrijf je meteen in, sluit je aan bij team HAN

Duurzame samenleving

“We leven in een vrij land, waarin iedereen zelf bepaalt wat-ie doet en alcohol is geaccepteerd. Maar als je weet welke schade alcohol aanricht, in relaties tussen mensen, hoe het gezinnen ontwricht. Waarom maak je dan geen gezondere keuze? Vegan en geen vlees eten zijn in de mode. We zien het volop terug in de media, omdat het een positief effect heeft op de opwarming van de aarde en een duurzame samenleving. Als je daar voor in bent, dan doe je een maand geen alcohol er toch gewoon bij?"

Gezondste instelling

Florentin: "Een dag hard werken of hard studeren kun je prima afsluiten met een glas fris. Ik word daar echt niet op aangekeken. Bovendien voel ik me de volgende dag ook weer fris, wat na een paar glazen wijn of bier wel anders is. Dus: doe mee aan de IkPas Battle 2022, net als ik. En maak van de HAN de gezondste instelling van Nederland. Al is het maar voor 1 maand!”

Challenge

Schrijf je meteen in! Haal je vrienden of collega's over om ook mee te doen, zo maak je er een leuke challenge van en heb je steun aan elkaar. En we doen direct mee in het team van de stad Nijmegen tegen andere steden. Bekijk het filmpje, waarin Nijmegenaren jou oproepen om mee te doen