HAN-collega Wout Waanders wint poëzieprijs

Wout Waanders, schrijfcoach bij het HAN Talencentrum, schrijft in zijn vrije tijd graag poëzie. En verdienstelijk: op 11 juni kreeg hij tijdens het Poetry International Festival de C. Buddingh-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie.

Telefoons internationaal

Parkplan

Wout Waanders schreef de dichtbundel Parkplan, waarvoor hij 34 attracties bedacht en er gedichten bij schreef. De jury van de C. Buddingh-prijs roemde "de manier waarop Wout in zijn bundel de realiteit een kwartslag draait".

Over de prijs

Jaarlijks bekroont een jury (bestaande uit schrijver Ellen Deckwitz, illustrator Mylo Freeman en de Brusselse Passa Porta-directeur Ilke Froyen) de beste Nederlandstalige poëziedebuten met de C. Buddingh-prijs. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het Poetry International festival. Wout Waanders volgt met het winnen van deze prijs onder andere Ilja Leonard Pfeijffer en Anna Enquist op.