Bestel gratis het studiekeuzemagazine voor je leerlingen

Wil jij als decaan je havo 4 en vwo 5 leerlingen motiveren om met hun studiekeuze te starten? Bestel gratis het studiekeuzemagazine van de HAN. Dat staat vol inspirerende interviews, tips en tools. En natuurlijk een overzicht van onze opleidingen. Vraag 'm nu aan, dan staat de bestelling na de vakantie op de stoep!

30476 Laptop met blauwe hoes

Hoe motiveer je jongeren?

Jij merkt het ongetwijfeld ook: veel jongeren worstelen met hun studiekeuze. Ze voelen grote druk om 'de juiste keuze' te maken, daardoor blijven ze maar piekeren of ze stellen hun keuze uit. Niet zo gek, want hoe weet je als 16-jarige nou wat je leuk en belangrijk vindt in een studie? Waar moet je beginnen?

Net als jij vinden we het belangrijk om scholieren zo goed mogelijk bij dat proces te helpen. Want als jongeren op de juiste plek starten is de kans het grootst dat ze plezier hebben in hun studie én daarna. Maar hoe motiveren we hen om met hun studiekeuze aan de slag te gaan? En hoe houden we die motivatie door het jaar heen vast?

Studie kiezen? Zoek het uit!

Met ons studiekeuzemagazine 'Studie kiezen? Zoek het uit!' willen we die drempel verlagen. Geen saaie brochure maar een inspirerend magazine vol interviews, tips en tools! Voor scholieren een laagdrempelige en leuke manier om op verkenning te gaan. En voor jou als decaan een mooie aanvulling op alles wat je al doet om je leerlingen te motiveren en begeleiden bij hun studiekeuze.

 • Bedoeld voor: scholieren van 4 havo en 5 vwo. Het algemene gedeelte van het magazine is voor alle scholieren in Nederland interessant. Het overzicht van opleidingen gaat specifiek over de HAN.
 • Doel: Ze komen er achter welke opleidingen ze verder willen onderzoeken tijdens de Open Dag.
 • Waar: Jongeren kunnen zowel thuis als op school met het magazine aan de slag.
 • Extra: Mét decanenhandleiding vol achtergrondinformatie voor studiekeuzebegeleiders.
301454 De cover van studiekeuzemagazine Zoek het uit 2021 met witruimte eromheen voor han.nl

Wat staat er in het magazine?

 • Een studie kiezen

Als je een studiekeuze moet maken, razen de vragen door je hoofd. Help, waar begin je? In het studiekeuzemagazine vind je het kaarstpel 'Knagende Vragen'. Dat helpt scholieren in kaart te brengen welke vragen ze op dit moment hebben en wat ze nu willen gaan uitzoeken. Ze krijgen ook tips waar ze op zoek kunnen gaan naar antwoorden. Bijvoorbeeld in het magazine, op han.nl of op andere websites zoals Studiekeuze 123 en DUO.

Verder vind je in het magazine heel veel info over studeren aan het hbo en alles wat daarbij komt kijken. En artikelen over leervoorkeuren, hobby versus werk, ondernemen tijdens je studie, internationale ambities en studiesteden Arnhem en Nijmegen.

 • Er achter komen wat je liket

Veel jongeren twijfelen over hun studiekeuze, maar wij geloven dat ze heel goed weten wat hen boeit, beweegt of boos maakt. En dat ze heel goed de juiste keuze kunnen maken als ze dicht bij zichzelf blijven en onderzoeken wat hen écht drijft. Daarom bieden we in het magazine 5 manieren voor jongeren om er achter te komen wat ze 'liken'.

 1. Ik wil iets met... mensen
  Veel jongeren die nog geen idee hebben wat ze willen, weten wel dat ze 'iets met mensen' willen doen. Maar wat dan? Met een gedachtenwolk helpen we jongeren om die wens concreter te maken.
 2. Interessevragenlijst
  Fontys heeft een (gevalideerde) vragenlijst ontwikkeld die jongeren helpt om interesses en vaardigheden in kaart te brengen. Op basis van hun persoonlijkheidstype wordt een link gelegd naar opleidingen die daarbij kunnen aansluiten.
 3. Online interessetest
  Wat vind je leuk, waar krijg je energie van? En welke studies passen daarbij? Met de online interessetest van Icares brengen jongeren in 10 minuten in beeld wat hun interesses op dit moment zijn en welke opleidingen daar mogelijk bij aansluiten. 
 4. Trechteren
  Om het overzichtelijker te maken hebben we alle opleidingen van de HAN verdeeld over 10 interessegebieden. Spreekt een interessegebied aan? Dan duiken jongeren verder in de clusters van opleidingen, tot ze bij een paar opleidingen uitkomen die ze verder willen onderzoeken.
 5. Wat kan ik met mijn profiel?
  Het profiel en vakkenpakket moeten wel aansluiten bij de toelatingseisen van een studie. Dat kunnen jongeren in het magazine checken. Ook krijgen ze tips wat ze kunnen doen als het profiel niet 100% aansluit.
 • Opleidingen bij de HAN

Natuurlijk vind je in het magazine ook een overzicht met alle voltijd en duale bacheloropleidingen van de HAN. Handig: er staat ook een link bij naar de opleidingspagina op onze website.

Bestel het magazine voor de zomer

Vraag het magazine nu gratis aan voor je havo 4 of vwo 5 leerlingen. Eer zitten er 12 in een doos. Geef je bestelling voor de zomervakantie door, dan staat ie bij de start van het schooljaar op de stoep.

Bestel ook de flyer

Wil jij straks ouders op een leuke manier informeren over het studiekeuzemagazine? Én over Koosje, het gratis studiekeuzemagazine voor ouders? Daar hebben we een gratis flyer voor gemaakt! Bestel die ook meteen mee, dan kun je hem op de 1e ouderavond uitdelen.

Heb je voor de zomer geen bestelling geplaatst maar wil je graag Studiekeuze magazines of flyers ontvangen op school? Neem dan contact op met Ask Han.

 

Telefoons internationaal