Aran Jeurissen nieuwe hoofddocent

Tijdens het zelf volgen van de Master Management & Innovatie in Maatschappelijke Organisaties (MMI) doorliep Aran een bewustwordingstraject. De vraag rees bij hem op: zat hij nog wel op de juiste plek? Het antwoord bleek ‘nee’. En de oplossing? Die kwam in de vorm van een vacature bij de MMI.

28615 studenten staan kijken naar muur

“Ik dacht, niet geschoten, is altijd mis”, vertelt Aran over zijn beslissing om te solliciteren. “Tijdens de studie word je gemotiveerd om goed naar jezelf te krijgen en zelfkritisch te zijn. Gaandeweg kwam ik er achter dat ik erg genoot van het inhoudelijk bezig zijn met strategie en leiderschap. En ik zocht meer ruimte voor creativiteit”. Iets wat naadloos aansluit bij de master. “De MMI heeft een heel eigenzinnig karakter. Er wordt echt out of the box gedacht”.

289440 Portret van Aran Jeurissen.

Doorontwikkeling

Per 1 april 2021 is Aran begonnen als hoofddocent bij de MMI en is op dit moment betrokken als studentbegeleider bij diverse modules. Ook neemt hij deel aan een focusgroep voor de doorontwikkeling van de master. “Wat doen we nu? Wat krijgen we terug van onze studenten? Hoe kunnen we flexibel maatwerk leveren?”. Vraagstukken waar Aran zich met plezier in vastbijt. “De MMI is erg zelfkritisch”, legt hij uit. “Er wordt scherp gekeken naar hoe we het curriculum zo goed mogelijk aansluiten op de behoefte van de student”.

Burgerschap

Dit thema is de nieuwste hoofddocent van de MMI niet vreemd. Naast zijn rijke ervaring als decaan op het vmbo, docent op het vmbo en mbo en als leidinggevende op het mbo, heeft Aran als projectleider onder andere een Burgerschap-project voor het ROC opgepakt.

“Hoe kunnen we studenten veel meer hun eigen keuzes laten maken? En daarvoor niet alleen een mooie visie ontwikkelen, maar er ook echt acties aan verbinden”, licht hij toe. “Het ging daarbij ook om stuk gedragsverandering. Hoe krijg je mensen nu gemotiveerd op dat terrein? Hoe kun je daar op een andere manier naar laten kijken, zodat er langdurig verandering optreedt?”. Het resultaat van het project is hij trots op: door het creëren van intrinsieke motivatie van onderaf, is Burgerschap nu een vast onderdeel op de agenda. “Dat is natuurlijk fantastisch.”

Ervaringsdeskundigheid

Motiveren, inspireren en ervaring in het begeleiden van verandering, dat neemt Aran zeker mee in zijn werk bij de MMI. “Dat is het allerleukste aan het vak. Studenten die nieuwe inzichten krijgen die ze nog niet wisten en nieuwe ontwikkelingen doormaken”, vertelt hij met een grote glimlach. “Ik heb zelf de studie natuurlijk ook gedaan. Ik herken de uitdagingen en de valkuilen. Ik kan dus niet alleen die begeleidende rol pakken, maar ook vanuit een bepaalde kwetsbaarheid de dialoog aan gaan. Ik kijk er dan ook erg naar uit om echt met de studenten aan de slag te gaan”.