Q&A met Erik Jansen over International Week

Van 3 tot 5 februari 2021 heeft de International Week Health and Social Studies plaatsgevonden. Het HAN Centre for Creativity heeft in deze week het symposium 'Borderlands: Meet Me in the Middle' gehost. In deze Q&A met associate lector Erik Jansen kom je meer te weten over dit toffe event en de International Week.

231035 International Week Health and Social Studies. horizontaal

 1. Wat houdt de International Week precies in? 

De International Week is een jaarlijks internationale conferentie voor studenten, docenten en onderzoekers van verschillende academies binnen gezondheid en sociale domein om aan Internationalisation@Home te doen. Dat wil zeggen: kennis inzichten en methodieken uit het buitenland naar de HAN te halen zodat studenten hiervan kennis kunnen nemen. De conferentie richt zich met name, maar niet alleen, op tweedejaars studenten. 

 

 1. Wat was uw functie tijdens de International Week? 

Ik organiseerde namens het Centre for Creativity een symposium met als titel Borderlands. Waarin het ging over elkaar ontmoeten in de grensgebieden tussen disciplines en perspectieven. Daar hadden we een aantal interessante sprekers bij gezocht en een workshop bij georganiseerd. 

 

 1. Was het voor iedereen toegankelijk?  

Deelnemers moesten zich van te voren aanmeldenmaar Centre for Creativity liet mensen ook tijdens het Symposium binnen zonder inschrijving. 

 

 1. Niet alle studenten die aanwezig waren kwamen van de HAN. Waar kwamen de nationale studenten van het symposium vandaan? 

Studenten kwamen voornamelijk van de HAN, maar scholen rondom Nijmegen zijn ook aanwezig geweest.  

 

 1. Heeft alles online plaatsgevonden? 

Het Symposium heeft op de tweede dag van de International Week online plaatsgenomen. Verder weet ik niet zeker of er evenementen offline zijn geweest tijdens de International Week. 

 

 1. Hoe verliep dit? 

Met de maandenlange voorbereiding en hulp van het team van het Centre for Creativity team is het Symposium succesvol verlopen.

fe447c12-0cf0-11ee-a9d5-02565807075b Onderzoek associate lector Erik Jansen
Associate lector Erik Jansen
 1. Wat voor onderdelen kwamen er in de International Week aan bod? 

De International Week heeft een heel groot assortiment aan activiteiten, ik zal mijn best doen om een paar op te noemen. Het zijn gastcolleges geweest met totaal verschillende onderwerpen: het Midden-Oosten, trauma, communicatie en zorg. 

 

 1. Wat was het meest speciale moment?  

Het Symposium natuurlijk, daaraan heeft het Centre for Creativity maanden gewerkt. Om ons harde werk eindelijk live te kunnen tonen aan meer dan vijftig mensen is een geweldig gevoel. 

 

 1. Een onderdeel was het reflecteren op de communicatie met elkaar in quarantaine. Bijvoorbeeld wat het betekent om nu iemand te ontmoeten in vergelijking met vroeger. Wat wilden jullie de studenten hier in meegeven? 

Op de website van de International Week schrijft het Centre for Creativity ¨We will reflect on what it means to be human and to connect meaningfully with other people. What does ¨to encounter¨ mean in light of being who you want to be.¨

Daarmee willen we meegeven hoe de studenten kunnen connecten tijdens de huidige situatie en hoe ze zichzelf het beste kunnen uiten.

Daarnaast willen wij hen laten weten dat het Centre for Creativity bestaat en dat het een platform is voor de studenten om naar toe te komen voor alles rondom het domein creativiteit. We willen de kernboodschap van het Symposium thema meegeven ¨Wat betekent het om mens te zijn en hoe communiceer je zinvol met anderen¨. 

 

 1. De International Week was voornamelijk online. Kunnen mensen die de International Week gemist hebben de evenementen terugkijken? 

Ja, de meeste workshops, gastlezingen en het Symposium kunnen teruggekeken worden op de website van de International Week. 

 

 1. Wat wilden jullie bereiken met de International Week? En is dit gelukt? 

Het Centre for Creativity wil natuurlijk met de International Week en andere evenementen de naamsbekendheid vergroten. Door actief mee te doen aan evenementen hopen wij het domein creativiteit te vergroten.  

 

 1. Wat heb je met het Centre for Creativity bereikt? 

Naamsbekendheid en het vergroten van ons netwerk. Nu twee maanden later beginnen we de verandering te zien. Door de verbeterde naamsbekendheid kennen meer mensen het Centre for Creativity. 

 

 1. Ook vorig jaar (2020) was er een International Week. Wat was het grootste verschil tussen 2020 en 2021? 

Naast het voordehandliggende geval (COVID-19) hebben we het ook iets groter aangepakt dit jaar. We hebben rond vijftig bezoekers live geteld, maar het jaar daarvoor waren het dertig in een zaaltje. Door COVID was het Symposium niet gebonden aan fysieke grenzen. De International Week online beviel mij goed. Daarom zou ik graag willen kijken of dit volgend jaar weer mogelijk is. 

 

 1. Kunnen mensen zich ook inschrijven voor de International Week 2022? Zo ja, waar? 

Ja, op de website van de International Week. Houdeze website in de gaten voor verdere informatie. De inschrijvingen voor volgend jaar zullen waarschijnlijk mogelijk zijn rond begin september. 

 

 1. Is er al een thema gekozen voor de International Week 2022? 

Nee, een thema hebben we nog niet. Waarschijnlijk wordt het thema rond september 2021 bedacht.

 

 1. Waar kunnen mensen jullie volgen?

Ga naar de website van het Centre for Creativity om op de hoogte te blijven! Daarnaast verzenden we regelmatig een nieuwsmails. Inschrijven kan via deze link.

Wil je meer weten over het Centre for Creativity Symposium of de International Week, volg hier de link naar de website https://www.han.nl/agenda/2021/02/international-week-hss-2021/