Unexpected: HAN en SURF maken onderzoek beter zichtbaar en vindbaar

HAN werkt met 11 andere hogescholen, SURF, Vereniging Hogescholen en HBO Kennisinfrastructuur aan een nationaal platform voor het delen en verspreiden van kennis uit praktijkgericht onderzoek. Hoe zou zoiets er uit moeten zien om echt te werken? (Docent-)onderzoekers van de HAN kunnen hun input geven tijdens HAN unexpected x innovate.

keynote mark tuitert

Om kennisontwikkeling en innovatie te bevorderen, wordt van hogescholen verwacht dat zij data en kennisproducten, voortkomend uit praktijkgericht onderzoek, zo snel mogelijk delen. In de praktijk is het nog zoeken naar de beste manier om dit te doen.

Nationaal Platform Praktijkgericht onderzoek

Een belangrijke stap hierin is het op één plek verzamelen en toegankelijk maken van al deze kennisproducten. De HAN heeft hierbij gekozen voor informatiesysteem METIS, maar de verschillende kennisinstellingen in Nederland kiezen voor verschillende oplossingen. Om de kennisproducten landelijk beschikbaar te kunnen stellen is SURF met steun van de Vereniging Hogescholen begonnen met de oprichting van het Nationaal Platform Praktijkgericht onderzoek.

 

Input voor platform van onderzoekers

Hogescholen en SURF willen op een slimmere manier omgaan met de informatie en systemen die er al zijn, en daar goede, zinvolle functionaliteiten en mogelijkheden aan toevoegen. Hoe het platform er precies uit komt te zien, staat nog niet vast. SURF gaat daarvoor in gesprek met onderzoekers bij verschillende hogescholen. Op 4 oktober bij de HAN tijdens HAN unexpected x innovate.