Minder stress door muziektherapie

Stress verminderen door muziek en muziektherapie? Martina de Witte, onderzoeker en docent bij de HAN, onderzocht de effecten en toepassing van muziekinterventies bij mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor stress. Op 28 oktober promoveert zij aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek.

19 oktober 2021
90865 Groepsles
Praktijkgericht onderzoek

Toolkit voor acute intensieve zorgprofessionals

Veel zorgprofessionals die in de coronacrisis in de frontlinie werken hebben last van de impact van COVID-19 op hun professionele en persoonlijke leven. Wat helpt hen om tóch op de been te kunnen blijven? Onderzoekers van de HAN ontwikkelen een toolkit voor duurzame inzetbaarheid in crisistijd.

14 september 2021
215636 Studenten Medische Hulpverlening in operatiekleding lachen

Trots op de HAN in Gelderland

Bij de HAN werken we aan de werknemers van de toekomst: het human capital, noemen we dat. De gedeputeerden Van der Wal en Kerris zagen vol trots hoe onze studenten werken aan de innovaties voor een duurzame toekomst. Ook Jan van Dellen, wethouder van de gemeente Arnhem, en Marcel Hielkema, voorzitter van VNO-NCW Midden, genoten van de presentaties.

12 juli 2021
306703 Christianne van der Wal en Peter Kerris op bezoek bij het MIC Infrawall en fiat doblo range extender en op het H2lab
Praktijkgericht onderzoek

"De risico's van siliconen implantaten worden onderschat"

Misschien heb je de documentaire Moordtieten onlangs wel gezien. Dionne Slagter onderzoekt hierin de gevaren van siliconen borstimplantaten. "Alle siliconen borstimplantaten geven giftige stoffen af," zegt HAN-onderzoeker en docent Henry Dijkman.

21 juni 2021
300607 Siliconen borstimplantaten - moordtieten (Nico Hoeijmans)

Meerwaarde van Leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring gebruikt een netwerk van sensoren op locaties in de woning van een persoon. Die sensoren registreren de bewegingsactiviteit in de ruimtes. Het patroon dat zo ontstaat geeft inzicht in veranderingen in de dagelijks leefwijze van de bewoner. Maar wat is de meerwaarde van die Leefstijlmonitoring?

16 juni 2021
31976 hartslag monitor
Praktijkgericht onderzoek

Studenten op onderzoek naar meetinstrumenten

Afstudeeronderzoek doen als onderdeel van een gesubsidieerd project? En daarbij ook kennis maken met verschillende sectoren in de zorg? Twee HAN studenten Verpleegkunde grepen die kans aan. Zij inventariseerden meetinstrumenten voor projecten die leren en verbeteren van zorgprofessionals stimuleren.

18 mei 2021
32510 Studenten en docent bj infuus

Telepresent zijn als vaktherapeut

Vaktherapie staat op het punt heel nieuwe, online wegen in te slaan. Dat moet ook wel, in tijden van corona waarin je niet fysiek bij elkaar kunt zijn. In het HAN actieonderzoek ‘Telepresent zijn als vaktherapeut’ is de toegankelijkheid en het toepassen van digitale middelen onderzocht.

10 mei 2021
282871 Telepresent als Vaktherapeut gebruik Virtuele Ruimte

Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2021-2026 een feit

De Onderzoeksagenda ambulancezorg 2021-2026, Ambulancezorg gevoed door onderzoek, is een feit. Het HAN Lectoraat Acute Intensieve Zorg heeft de landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018 hiervoor geactualiseerd en herijkt. Dit in opdracht van en samen met Ambulancezorg Nederland.

26 april 2021
279037 ambulance ingang spoedeisende hulp SEH
Praktijkgericht onderzoek

Voetbalclubs verbeteren vermogenspositie, ondanks corona

Ondanks de coronacrisis staan 15 van de 18 eredivisieclubs er financieel beter voor dan in het afgelopen seizoen. Door de verkoop van spelers en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er meer geld in het laatje gekomen.

09 april 2021
31006 Sport studenten trainingspak voetbal

Minke Nieuwboer lector Wijkverpleging

Dr. Minke Nieuwboer is 1 april gestart als lector van het nieuwe HAN-lectoraat Wijkverpleging. In dit lectoraat staat de ontwikkeling van de beroepsinhoud van de wijkverpleegkundige centraal. Wat zijn de -toekomstige- taken en rollen? Wat kan zij betekenen voor mensen die thuis zorg nodig hebben?

08 april 2021
279070 wijkverpleging verzorgster met oude dame