Terugblik dialoogsessies Health

Programmamanagers Health organiseerden 7 interne en 2 externe dialoogsessies om Health te verkennen. 'Dat gaan wij niet zelf achter de tekentafel bedenken'. Lisbeth en Miranda blikken samen terug op deze sessies in de eerste HAN podcast! Beluister dit gesprek (20 min.) om inzicht te krijgen in deze brede verkenning.

null

Veel inzicht

De programmamanagers zijn enthousiast over de dialoogsessies; de bereidheid om mee te denken en werken aan dit zwaartepunt is groot. De dialoogsessies leverden mooie gesprekken op en veel inzicht in wat er al gebeurd binnen de HAN én waar verbindingen mogelijk zijn. Ook ter plekke ontstonden verbindingen.

De schets van de contouren van Health kwam uitgebreid aan de orde tijdens de gesprekken. Daarin staat dat het zwaartepunt zich richt op ‘mensen in kwetsbare omstandigheden’. In de loop van de gesprekken werd steeds duidelijker waar het eigenlijk om gaat: ‘om het verminderen van gezondheidsverschillen tussen mensen’.

Willen we dit vraagstuk echt aanpakken dan kan dat alleen door het te benaderen vanuit verschillende perspectieven. ‘De breedte van de HAN is de rijkdom, als we krachtig verbinden dan worden we als HAN nog innovatiever’.

Taal is een grote uitdaging ‘om elkaar te snappen en te herkennen dat je hetzelfde doel voor ogen hebt’. De brede verkenning gaat ook na de zomer nog door, trechteren is een volgende stap.

Soundcloud

De podcast is via deze link te beluisteren. 

Je kunt ook naar soundcloud.com gaan en zoeken op ‘HAN podcast’. Daarvoor hoef je niet in te loggen of een account aan te maken. Je komt uit bij het HAN-kanaal waar in de toekomst meer podcasts te vinden zijn.

Als je een SoundCloud-account aanmaakt en ‘HAN podcast’ volgt, dan krijg je de uitzendingen vanzelf in je ‘stream’, vergelijkbaar met social media of blogs.

De HAN gebruikt dit platform omdat het een makkelijke manier is om geluidsfragmenten te uploaden en te delen. We zijn benieuwd wat je vindt van deze vorm, mail ons, graag!