Lancering Backing app voor eigen regie bij chronische lage rugpijn

Een interactieve app die ondersteunt bij het nemen van eigen regie over functioneren met chronische lage rugpijn? Die is gelanceerd als een van de nieuwe kennisproducten die de HAN heeft ontwikkeld in opdracht van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Het is een project voor laagdrempelige, effectieve zorg voor patiënten met chronische lage rugpijn.

fysiotherapeut die een oudere man met gewichten helpt

Effectieve zorg bij chronische lage rugpijn

Deze demofilm geeft een beeld van een interactieve app die ondersteunt bij het nemen van eigen regie over functioneren met chronische lage rugpijn. De app is ontwikkeld door het Associate Lectoraat eHealth in samenwerking met RealHealth/Sint Maartenskliniek en mutimediabedrijf BKC Media.

Effectieve zorg bij chronische lage rugpijn

In Nederland heeft 44% van de bevolking te maken met lage rugpijn. In het dagelijks leven ervaren een op de 5 personen beperkingen als gevolg van chronische lage rugpijn.

'We willen graag laagdrempelige, effectieve zorg aan deze patiënten bieden. Daarvoor zetten we een modulair e-Health-programma op waarmee we de zorg voor deze relatief grote groep patiënten helpen optimaliseren. De nieuwe Backing app is een van de onderdelen van dit programma', legt Lilian Beijer uit. Zij was associate lector bij het lectoraat Innovatie in de Care.

Beter functioneren met pijnklachten

Via de Backing app leren deelnemers hun leven zodanig te managen, dat de pijn geen allesoverheersende rol meer speelt. De trainingen zijn daarom een effectieve manier om zowel thuis als op het werk beter te functioneren met pijnklachten. 

Bronnen : HAN,  RealHealth/Sint Maartenskliniek