InScience 2020 lanceert online filmfestival: 11 t/m 22 november

De 6e editie van InScience - International Science Film Festival Nijmegen, gaat op 11 november weer van start: online dit keer. De beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar zijn 2 weken lang te zien, gepaard met interessante lezingen, interactieve online ervaringen en boeiende gesprekken die je live kunt volgen via de gratis livestreams.

Poster Inscience 2020

De openingsfilm ‘Spaceship Earth’ wordt op woensdag 11 november om stipt 20:00 uur vertoond via een livestream op de website van InScience. De Nederlandse wetenschapper Joost van Haren (The University of Arizona) gaat vanuit de echte biodome in Arizona in gesprek met wetenschapsjournalist Anne van Kessel. Het programma is niet af zonder de Big Ideas van 2020: Philomena Essed, Mihai Netea en Joyeeta Gupta.

Bijdrage vanuit de HAN

Vrijdag vertelt HAN-lector Frans de Vijlder over zijn onderzoek bij een panelgesprek over de film ‘Das Forum’. In deze film wordt de 81-jarige oprichter en econoom Klaus Schwab in zijn missie om de wereld door middel van dialoog te verbeteren, gevolgd.  

Zaterdag is er een livestream waarin 3 biologen vertellen over hun passie voor kleine organismen, onder andere met HAN-onderzoeker en -docent Samantha Hughes.  

Zondag gaat HAN-lector Koos Wagensveld bij het onderdeel Big Idea met Joyeeta Gupta het gesprek aan over de relatie tussen duurzaamheid en de ongelijkheid in ons huidige economische systeem. Hoe maken we onze toekomst samen duurzamer? 

Bekijk deze onderdelen in het volledige programma.

Online programma en livestreams

Vanaf 11 november zijn de meeste films op het online platform van InScience te bekijken. Ook de gesprekken verplaatsen voor een groot deel naar het online platform. Dat betekent dat je via de gratis te bezoeken online livestreams op gezette tijden met deskundigen, creatieve denkers en wetenschappers in gesprek kunt gaan over de films. Alle films en gesprekken blijven tot en met 22 november online beschikbaar.

Tickets

Tickets voor de filmprogrammering zijn vanaf 11 november te koop via het online platform van InScience. Alle livestreams zijn gratis te volgen, mits er een account is aangemaakt via het online platform. Elke livestream sluit inhoudelijk aan op een film die online te bekijken is. InScience raadt het aan om eerst de film te kijken en vervolgens aan te sluiten bij de livestream.

Meer informatie

Houd de Facebookpagina van InScience in de gaten voor het laatste nieuws of bekijk de website van InScience.