Koos Wagensveld

Hoe kunnen managers control en innovatie in evenwicht brengen? Deze vraag houdt mij reeds lange tijd bezig. Het vraagt om een verfrissende kijk op management control. Een kijk waarin meer ruimte en aandacht is voor strategie, ethiek, duurzaamheid, vertrouwen en interactieve vormen van control.

portret Koos Wagensveld

Mijn expertise ligt op het gebied van management control (prestatiemanagement en risicomanagement). Ik promoveerde op de Balanced Scorecard, de belangrijkste management control innovatie van de laatste decennia, en ben ervan overtuigd dat je vanuit de organisatiestrategie moet sturen op de toekomst en meervoudige waardecreatie. Maatschappelijke en economische uitdagingen vragen om multidisciplinaire, geïntegreerde oplossingen. Mijn passie? Samen met studenten, docenten en werkveld oplossingen zoeken die in evenwicht economische, sociale en ecologische waarde realiseren. Dit zodat ze toekomstbestendig zijn. 

Over Koos

Expertises

  • Prestatiemanagement
  • Sturen op meervoudige waarden
  • Soft controls
  • Modern risicomanagement
  • Circulaire economie
  • Sturen op vertrouwen
  • Verduurzamingsvraagstukken
  • Integrated reporting

Het lectoraat futureproof control

Hoe blijf je als organisatie ‘in control’? Hoe houd je de organisatie beheersbaar en speel je toch in op je steeds sneller veranderende omgeving? Ons lectoraat richt zich op het creëren van open, lerende organisaties. Waarin risico’s nemen en kansen verzilveren onderdeel is van de ‘business’. 

twee docenten vergaderen met laptop

Nieuws

We moeten uit onze welvaartsbubbel komen

We moeten uit onze welvaartsbubbel komen en vérder kijken. Koos Wagensveld in gesprek met Joyeeta Gupta tijdens InScience Festival 2020.

portret Koos Wagensveld

Investeringsselectie en duurzaamheid

Koos Wagensveld en Theo van Houten deden onderzoek naar de combinatie van investeringsselectie en duurzaamheid.

handen met documenten

Menselijke en natuurlijke waarde

Menselijke en natuurlijke waarde - hoe rapporteer je daarover? Een kritische analyse van de ‘Triple Depreciation Line’ en de concrete oplossingen.

studenten overleggen

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Koos Wagensveld met betrekking tot zijn onderzoeken rondom het onderwerp 'financial control'. Een overzicht van alle publicaties is te vinden via onderstaande button.

docent wijst met pen naar papier

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Het lectoraat Financial Control heeft een nauwe samenwerking met het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie (CMW). Schrijf je in op de maandelijkse CMW nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen van het lectoraat.