Health in the picture

De focus van Health, het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen, krijgt ook in de buitenwereld steeds meer bekendheid. Het blad Onderwijs en Gezondheidszorg vroeg de programmamanagers naar hun plannen en ambities.

null

Belang Health onderstrepen

Lisbeth Verharen en Miranda Laurant kregen in het magazine uitgebreid de ruimte om het belang van Health te onderstrepen. Ze benadrukten in het artikel maar weer eens dat mensen met een lage SES (sociaaleconomische status) gemiddeld 6 jaar korter leven. En dat ze 15 jaar korter in goede gezondheid leven. Onrechtvaardig en onacceptabel in een welvarend land als Nederland, vinden ze. 

Contacten intensiveren

De komende periode ligt de focus op het stimuleren van de samenwerking met professionele netwerken. Zo gaan Lisbeth en Miranda de contacten intensiveren met onder meer gemeente, GGD, eerstelijnsgeneeskunde en welzijnsorganisaties. 

Lees het hele interview met Lisbeth en Miranda in het magazine Onderwijs en Gezondheidszorg.