VR-cliënt Max: een verrijking in toegepast onderwijs

Astrid Timman, HAN-docent en ambassadeur van iXperium Health, ontving in mei een Comeniusbeurs. Met deze beurs kan zij een innovatie in onderwijs in de praktijk brengen. In haar geval is dat VR-cliënt Max.

man met vr bril kijkt omhoog

Toegepaste psychologie

Het Virtual Reality (VR) karakter Max wordt ingezet bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Max is een virtuele cliënt waarmee studenten hun contactvaardigheden kunnen oefenen. Tot nu toe werd dat vooral in de vorm van rollenspellen met medestudenten en acteurs gedaan.

Aan de hand van de interactie met cliënt Max krijgen studenten feedback op het contact dat ze maken. Dat gaat bijvoorbeeld over het aankijken van de cliënt of het samenvatten van een gesprek. Met de Comeniusbeurs kan Astrid Timman dit project daadwerkelijk structureel in de opleiding toepassen.

Definitief onderwijsaanbod

VR-cliënt Max is onderdeel van het project ‘Verrijking van de leeromgeving met de komst van een virtuele cliënt’. Na de implementatie binnen Toegepaste Psychologie volgt een evaluatie. Hierin worden de ervaringen van minorstudenten en docenten meegenomen en gewogen. Het doel is op deze wijze tot een definitief onderwijsaanbod te komen.

Wil je meer over het project weten? Bezoek de website van iXperium Health.