Rob Verhofstad nieuwe voorzitter College van Bestuur

Drs. Rob Verhofstad is door de Raad van Toezicht van de HAN benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Per 1 september 2020 start hij bij de HAN. Verhofstad volgt Kees Boele op, die tot 16 maart 2020 collegevoorzitter van de HAN was.

null

Rob Verhofstad (1972) heeft ruime ervaring in hoger onderwijsland. Na een studie Politicologie aan de - toen nog - Katholieke Universiteit Nijmegen, is hij aan diezelfde universiteit blijven werken, onder meer als hoofd van het Onderwijsbureau. In 2011 maakte hij de stap naar de Hanzehogeschool, om directeur Onderwijs en Onderzoek te worden. Vervolgens trad hij in 2015 toe tot het College van Bestuur, eerst als lid en later als vicevoorzitter.  

Nevenfuncties

Daarnaast vervulde en vervult hij tal van nevenfuncties in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld als lid van het kernteam Energietransitie en Duurzaamheid van het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid, als bestuurslid van VNO-NCW/MKB-Noord (afdeling Groningen) en als voorzitter van UASNL. Hierin werken 14 hogescholen samen om praktijkgericht onderzoek op de kaart te zetten in Europa. 

Brede bestuurlijke ervaring

Peter van Laarhoven, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Wij zijn zeer verheugd dat we Rob Verhofstad hebben kunnen benoemen tot voorzitter van het College van Bestuur van de HAN. Door zijn achtergrond en brede bestuurlijke ervaring in onderwijs en onderzoek, zijn we ervan overtuigd dat Rob uitermate geschikt is om deze rol te vervullen. Rob heeft de juiste vaardigheden en eigenschappen om, samen met Yvonne de Haan en Bridget Kievits, een complexe organisatie als de HAN aan te sturen, antwoorden op toekomstige uitdagingen te vinden en de HAN in de regio en daarbuiten nog beter op de kaart te zetten." 

Kwaliteit centraal

Hoewel Rob Verhofstad een mooie hogeschool in Groningen achter zich laat, heeft hij veel zin om aan de HAN te starten: “De HAN heeft kwaliteit van onderwijs en onderzoek centraal staan, en verbindt dat onderwijs en onderzoek met instellingen en bedrijven in de regio, en de wereld daaromheen. Ik kijk er naar uit om me bij de HAN te gaan inzetten voor die doelen, samen met alle studenten, docenten, ondersteuners, managers en onderzoekers die horen bij de HAN-gemeenschap.”