Duurzame stadsdistributie voor HAN in Nijmegen

Weer een stap dichterbij een duurzame HAN campus. CWS, onze leverancier van sanitaire voorzieningen, bezorgt de goederen bij de HAN vanaf nu via een elektrische hub.

Gebouw Kapittelweg 35 Nijmegen, landscape, zonnig

null

Leveringen van goederen voor 1 adres worden in deze nieuwe hub, aan de rand van Nijmegen, gebundeld en elektrisch de stad in gereden door SimplyMile. Hierdoor hoeft CWS minder logistieke bewegingen te maken. Zo draagt onze leverancier bij aan minder verkeersbewegingen. Het is een mooie stap richting het verder verduurzamen van de HAN campus.

Emissievrij

In 2019 sloten een aantal partijen, waaronder de HAN, Radboudumc en Radboud Universiteit, het samenwerkingsverband Living Lab Campus Heyendaal. Daarin spraken zij af zich in te zetten voor een schoner, duurzamer, innovatiever en veiliger goederentransport op de campus. En de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Bijvoorbeeld dus door goederen aan de rand van Nijmegen te leveren en van daaruit met emissievrij vervoer, in zo weinig mogelijk ritten, naar de campus te brengen. Deze elektrische hub is een mooi resultaat van dit samenwerkingsverband.

Meer weten?

Lees meer over het thema duurzaamheid bij de HAN.