234456 null
  • Fair Health
  • Smart Region
  • Sustainable Energy & Environment

ASGARD: Applied Sciences Group for ARtificial intelligence and Data sciences - Hét netwerk van de HAN voor iedereen met kennis van/interesse in AI en Applied Data. Ontstaan in 2020 en sindsdien groeiend.

Lunchlezing en netwerkbijeenkomst De Koburg Lunches

De Koburg Lunches zijn lunchlezingen verzorgd door HAN-collega's of externe experts op het gebied van Applied Data en/of Artificial Intelligence. 

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen: studenten, docenten, onderzoekers, maar ook externe bezoekers zijn van harte welkom. 

De onderwerpen wisselen per editie en zijn even veelzijdig als de toepassingen van Data en AI. De lunches kennen een vaste indeling. 

12.15u (digitale) inloop  
12.20u welkom, nieuws op het gebied van Applied Data Science en Artifial Intelligence door Stijn Hoppenbrouwers  
12.25u lunchlezing door gastspreker
12.45u vragen en afronding 

Vanwege covid zijn de lezingen tot nu toe steeds virtueel geweest via MS Teams, maar zodra de situatie het toelaat hopen we de lezingen op locatie ('en online: hybride) te kunnen gaan organiseren, zodat we er een echte 'lunchlezing' van kunnen maken.

Uitnodiging ontvangen? Via de button bovenaan de pagina kun je je aanmelden. 

Planning Koburg Lunches

De lunches vinden plaats op elke 4e donderdag van de maand (schoolvakantieperioden uitgezonderd). De eerstvolgende Koburg Lunches zijn op de volgende data. 

  • 20 Oktober 2022 (week eerder i.v.m. herfstvakantie)
  • 24 November 2022
  • 22 December 2022

Kijk hier de vorige Koburg Lunches terug

Bonaparte: forensische DNA-identificatie software

Bonaparte is een state-of-the-art forensisch softwaresysteem voor identificatie op basis van menselijk DNA. Bonaparte is vooral geschikt voor grote, complexe zaken, zoals voor de identificatie van MH17-slachtoffers in 2014. Wim Wiegerinck geeft een inleiding in forensisch DNA en bespreekt enkele modelkeuzes van Bonaparte.

401639 forensisch onderzoek, plaats delict, sporen, bloed, handschoen, monster

Energietransitie- en datatalkshow

In het Spijkerkwartier (Arnhem) wordt aan energietransitie gewerkt. Dat betekent veel partijen, belangen en behoeften. Hoe zorgt datamanagement ervoor dat al die partijen beter samenwerken en beter inzicht krijgen in wat er gebeurt? Willem van Gent (Spijkerkwartier), Erik Jansen (HAN), Aart-Jan de Graaf (HAN) en Stijn Hoppenbrouwers (HAN).

238349 spijkerkwartier in arnhem en wijkgerichte energietransitie

Data-technologie in de burgerluchtvaart

24 februari 2022 Jeroen Hoppenbrouwers, senior systems engineer bij Avionica LLC in Miami, legt uit dat in de burgerluchtvaart de behoefte aan operationele vliegtuigdata enorm is. Een modern vliegtuig produceert veel data, maar kan deze nergens kwijt. Avionica verzamelt deze data aan boord van een vliegtuig en offloadt deze naar een serverfarm.

374576 Opstijgend vliegtuig van voren

Digital Twin Labs

27 januari 2022 Germonda Mooij: The Digital Twin Labs aim to enhance the competitiveness of the manufacturing industry. Research and educational institutes, manufacturing companies and Siemens have joined forces in this project. The Labs will facilitate experimenting with Digital Twin applications as well as training students and employees.

243971 Voorstelling van digital twin

Versnellen van AI toepassingen in de industrie

25 november 2021 Sjoerd Keijser is Business Development Manager Innovatie bij FME Regio Oost. Hij helpt ondernemers bij het toepassen en implementeren van “slimme” oplossingen in de metaalsector. Wat zijn de uitdagingen en kansen voor de maakindustrie? Welke toepassingen zijn het meest veelbelovend en waarom?

Identification of Life using NGS data

21 oktober 2021 Christof Francke vertelt over sequencing data onderzoeksprojecten van het HAN BioCentre en laat zien hoe sequencing data uitgelegd en toegepast kan worden in diverse applicaties. Welke uitdagingen komen voort uit de enorme hoeveelheden data die beschikbaar zijn? En hoe gaan we daar bij de HAN mee om?

240902 biocentre data-science7. Martijn van der Pol, Philip de Groot

Machine Learning voorspelt lage rugklachten

23 september 2021 Maya Sappelli ontwikkelt op basis van patiëntendata een applicatie die machine learning gebruikt en ondersteunend en begrijpelijk is voor zowel behandelaar als patiënt. Bij lagerugpijnklachten is het lastig te schatten of de klachten vanzelf weg zullen gaan of dat langdurige behandeling nodig is. De app helpt daarbij.

109946 fysiotherapeut corrigeert houding van een patiënt op een fiets 

Robot voor de klas (AI in het onderwijs)

25 juni 2021 Pierre Gorissen ziet dat AI een steeds zichtbaardere rol in het onderwijs speelt. Wat betekent dit voor leraren en studenten/leerlingen? Wat kan er en mag er? Hoe verandert dit hun werk of de studie? En wat vraagt het van onze lerarenopleidingen?

236876 studenten aan het werk met robot

Smart Grids

22 april 2021 Ballard Asare Bediako over Smart Grids.

35030 Power grid met smart grid app op tablet

Digital Twinning

25 maart 2021 René Bakker over Digital Twinning.

243971 Voorstelling van digital twin

Ook interessant

iXperium-podcast: AI in het onderwijs

In gesprek met lector Stijn Hoppenbrouwers en associate lector Pierre Gorissen. Hoe kijken deze twee experts aan tegen AI in onderwijs? Wat gaan we er van zien of zien we nu al? En hoe snel komt AI in het hele onderwijs? Komt het ook in alle vakken waar de HAN voor opleidt? Kunnen we systemen vertrouwen en wie zit er aan het stuur?

87505 groep deelnemers iXbites event

De HAN en Artificial Intelligence

Nog geen genoeg van AI? De HAN heeft alle activiteiten gebundeld op een website specifiek voor Artificial Intelligence.

312727 Afbeelding project Open Digital Horizons

Grenzen verkennen: een fietsframe 3D printen?

Kun je een fietsframe 3d printen? Om dit soort mogelijkheden te verkennen en kennis te verzamelen over nieuwe technieken is een waardevolle en slimme langdurige samenwerking nodig tussen onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven.

352261 Rode 3d geprinte kinderfiets voor kinderen met een beperking. Van RAAM, Smart Region

Werken met Data in Smart Industry: basis op orde

21 november 2021 Webinar van BOOST: basale data-toepassingen zijn tegenwoordig behoorlijk toegankelijk, ook voor het MKB. Sprekers zijn Stijn Hoppenbrouwers (lector HAN), Pieter Rambags (Nippur) en Joris ten Hije (Thermo Fisher Scientific).

148143 LM Lectoraat Logistiek Data science

Podcast: Digital Twinning

Wat hebben flight simulators en de formule 1 te maken met het produceren van röntgenapparatuur? Dat vertellen Gerben Heideman (Director Global Operations Connect & Control bij Varex Imaging) en René Bakker (HAN-lector Networked Applications) in deze podcast over digital twinning.

243971 Voorstelling van digital twin

Conceptual modeling: AI, Big Data & Process Mining

30 juni 2019: Podcast (interview): Conceptual modeling in AI, Big Data and Process mining with Henderik Proper and Stijn Hoppenbrouwers (in English). Is conceptual modeling becoming obsolete? Or does it have an impact in the world of machine learning and AI? Why metadata is important? How do organizations benefit from building conceptual models?

39174 studeren aan de HAN, FEM commerciele economie, accountancy, finance

Over ASGARD Doel en ontstaan uitgelegd

ASGARD: samen sterker in artificial intelligence. Lees hier verder

Contact Meer weten?

Marijn Siebel: Marijn.Siebel@han.nl