studenten in lounge ruimte

Academie Financieel Economisch Management

Wil jij na je bachelor door voor je AA-titel?

Als AA-accountant ben je de belangrijkste financieel adviseur voor de MKB-ondernemer. Logisch dus, dat het dragen van de AA-titel wettelijk beschermd is. Na je bachelordiploma heb je nog een post-hbo opleiding nodig. Wat zijn de 3 meest gekozen routes? En wat zijn de verschillen?

HAN Redactie
56645 hangar-zakelijk-gesprek
Academie Financieel Economisch Management

Verplicht rapporteren over duurzaamheid: een vloek of een zegen?

Lekker relaxed het nieuwe jaar in? Niet voor veel bedrijven, die vanaf 2023 verplicht van de EU moeten gaan rapporteren over hun activiteiten op het gebied van klimaat en samenleving. Wat deze CSRD-richtlijn betekent? Stress! Want hoe rapporteer je daarover? Maar ook, wie laat je dat doen?

HAN Redactie
298664 Foto van windmolens voor factsheet Stichting Wiek II ihkv onderzoeksproject minor Circulaire Economie S2 2020-2021.
Academie Financieel Economisch Management

"Mijn stotteren verdween haast meteen toen ik het accepteerde! Ongelofelijk!"

Je stotteren overwinnen, met dyslexie een boek erover schrijven én andere stotteraars daarmee helpen? HAN-student Mylan ter Vrugt (Finance & Control) heeft precies dat gedaan! In dit interview lees je over zijn verleden, zijn boek Ik stotter(de) en meer!

HAN Redactie
361195 Foto van Finance & Control-student Mylan ter Vrugt in een grasveld voor een boom.
Academie Financieel Economisch Management

Jesse maakt duurzaamheid concreet bij NL Greenlabel

We interviewen HAN-alumnus Jesse de Klerk (bachelor Finance & Control, daarna de master Circulaire Economie). Wat heeft hij geleerd? Hoe past hij zijn master toe in zijn huidige traineeship? Waar is hij überhaupt terecht gekomen? Dat lees je hier!

HAN Redactie
357937 Portretfoto Jesse de Klerk, HAN-alumnus bachelor F&C en master Circulaire Economie
Academie Financieel Economisch Management

Ga vooral op je kop staan!

De HAN bestaat dit jaar 25 jaar en in dit jubileumjaar laten we andere jubilarissen aan het woord. Dit keer is het de beurt aan Mirjam Boerboom, die op haar 1e werkdag aangezien werd voor student, maar die inmiddels al haar collega’s meeneemt in het slimmer organiseren en roosteren.

HAN Redactie
352392 Banner HAN 25 jaar jubileum met Mirjam Boerboom, beleidsmedewerkers AMM
Academie Financieel Economisch Management

“Accountancy is allesbehalve stoffig”

Oud genoeg om te weten wie je bent. Jong genoeg om door te willen leren. Dat geldt zeker voor jubilarissen bij de HAN. Tijdens dit jubileumjaar, waarin de HAN 25 jaar bestaat, laten we ze aan het woord. Deze keer: hogeschooldocent Richard Taal.

HAN Redactie
269835 banner interview Richard Staal