Challenge Hoeveel energie wekken we op met sporten?

353170 Hand die groene plant vasthoudt. Duurzaam en sustainable

Hoeveel energie wekken we eigenlijk op met sporten? Die vraag proberen we bij HAN SENECA in april te beantwoorden. Iedereen is welkom om mee te doen en zo veel mogelijk kWh op te wekken, je hoeft geen lid te zijn van HAN SENECA. Help jij ook mee?

De challenge is simpel: iedereen die in de maand april bij HAN SENECA op een cardiotoestel stapt doet automatisch mee. Laat ons weten hoeveel calorieën je verbrand hebt en wij berekenen hoeveel dit in kWh is. Zo proberen we samen met jullie zo veel mogelijk kilowatturen op te wekken. Zouden we daar een lamp één uur mee kunnen laten branden of misschien zelfs een heel huishouden een maand lang van stroom voorzien?

Door je letterlijk te laten voelen hoeveel je daarvoor moet doen willen we je bewust maken van je energieverbruik. Onze nieuwe apparaten meten namelijk heel goed hoeveel energie je verbrand tijdens je workout. Daarnaast vragen we je om zelf je eigen challenge te starten: bespaar tijdens de duurt van de challenge thuis ook energie. Verzin een leuke en creatieve manier om te besparen op je energieverbruik. Goed voor je portomonee en voor het milieu!

Hoe doe jij mee?

Meedoen is heel eenvoudig. Volg de onderstaande drie stappen en daag vrienden en familie uit om ook mee te doen!

1: Kom naar onze fitness en start met sporten. Je hoeft niet lid te zijn. Graag wel even sportkleding aantrekken, je kunt je bij ons omkleden.

2: Klaar op een cardiotoestel? Laat ons weten hoeveel kcal je hebt verbrand. Onthoud het even of maak een foto. Laat de fitnessinstructeur jouw waarde noteren.

3: Hoe ga jij thuis energie besparen? Start jouw eigen challenge: bespaar de komende tijd thuis zelf energie!

Meer informatie

De challenge start op zaterdag 1 april en duurt tot en met 26 april. In die periode willen we zo veel mogelijk energie opwekken. Je kunt dus zo vaak meedoen als je zelf wilt. Je kunt dus ook een maand lang gratis sporten bij HAN SENECA.

Nadat je je flink in het zweet hebt gewerkt op een loopband, fiets, traploper, assault bike, roeier, ski ergometer of crosstrainer laten we je zien hoeveel kilowattuur jij verbruikt hebt. Van iedereen die in april bij ons sport tellen we dit op en laten we weten hoeveel we opgewekt hebben. Dit kun je bijhouden op de power-meter in onze fitnessruimte.

 

HAN SENECA zit in ruimte C0.24 in het HAN gebouw aan de Kapittelweg 33.

Heb je vragen over de challenge of over sporten bij HAN SENECA? Mail ons gerust op seneca.fitness@han.nl.