Terugblik Educatie Collegetour '21/'22 Milouska Meulens

3f99e0ea-0cf5-11ee-aa90-02565807075b foto milouska voor gebruik educatie collegetour

Op 24 mei 2022 was journalist, TV-presentatrice en schrijfster Milouska Meulens te gast bij HAN Educatie Collegetour.

Het gesprek van Milouska Meulens met Fay, student aan de lerarenopleiding Nederlands, ging onder meer over het belang van een medium zoals het Jeugdjournaal. Meulens vertelde hierover vanuit haar ervaring als presentatrice. De studenten in de zaal waren vooral benieuwd naar hoe je dat nu doet; ingewikkelde en impactvolle gebeurtenissen op zo’n manier met kinderen delen dat zij het begrijpen en in een context kunnen plaatsen.  Ook het thema omgaan met armoede en schaamte kwam uitgebreid aan bod. Milouska Meulens is opgegroeid in armoede. Als gastdocent bij het TV-programma Dream School vertelde ze openhartig over de schaamte die dat jarenlang bij haar met zich meebracht. Een student uit de zaal: “Hoe kwam het eigenlijk dat je je zo schaamde en wat heeft je geholpen om hier overheen te komen?” Ook hier antwoordde Meulens openhartig: “Eerlijk gezegd weet ik niet hoe het is gekomen, want bij mijn broers en zus heeft zich dat heel anders ontwikkeld. Wel weet ik hoe belangrijk en bepalend het thema voor mij is geworden. Ik ben er van overtuigd dat schaamte je kapot kan maken. En hoe het helpt om er open over te leren zijn, je eigen verhaal op je eigen moment te vertellen. Zo ben je anderen vóór en kunnen zijn niet jouw verhaal op hun manier en op hun moment te vertellen.” 

Milouska's gouden tip: "Zoek het licht en zie elkaar"

Bekijk de video