Centre for Creativity DIT is het!

Wanneer is de laatste keer dat jij hebt gespeeld? Waarschijnlijk denk je nu terug aan vroeger hoe je speelde met speelgoed en je vrienden. Maar stiekem speel je nu ook nog, en dat doet iedereen! Om je daar wat bewuster van te maken is er nu DIT!

Doet iedereen toch?

DIT staat voor het belang van spelen, want dat doet iederen toch?
Het kan zijn dat je het belang van spelen nog niet helemaal inziet, maar daar willen we je graag mee helpen! Veel mensen spelen namelijk niet omdat ze er geen tijd voor hebben, bang zijn voor de mening van anderen of wel betere dingen te doen hebben. Maar spelen is juist heel belangrijk en iets wat we veel meer zouden moeten doen! Spelen stimuleert onze creativiteit, vermindert stress en laat ons effectiever leren. En naast al deze dingen speelt iedereen, jij ook! Je doet het alleen misschien niet altijd bewust. Denk bijvoorbeeld aan sporten, gamen of een drankspelletje met vrienden! Laten we dus met z’n alle wat bewuster gaan spelen en hier ook tijd voor maken, want de positieve effecten hiervan zijn veel belangrijker dan wat die ander van jou vindt.
Benieuwd naar meer, bekijk dan de TedTalk onder aan de pagina!

“Speelkwartier? En de rest van de dag dan?”

Belang van spelen

Om meer te weten te komen over het belang van spelen is het spel Ditjes & Datjes gemaakt. Dit is een kaartspel met verschillende categorieën waarin je meer leert over het belang van spelen, hierover met elkaar het gesprek aangaat, elkaar beter leert kennen, maar ook zelf gaat spelen! Het spel is terug te vinden in de D0-vleugel, waar je het dus zelf kunt spelen! Het zal ook door verschillende creatief vakdocenten in lessen worden toegepast. Dus daag jezelf uit en speel Ditjes & Datjes!

Kairos

Kairos is de god van het geschikte moment.  Kairos staat voor los laten, leven in het moment en open staan voor het onverwachte. Dit is het tegenovergestelde van Chronos, die staat voor orde, structuur en herhaling. Kairos is een houding die je kan aannemen in het leven waarmee je meer leeft in het moment en tijd neemt voor jezelf. Als iedereen meer vanuit deze houding zou leven zou er veel minder stress en veel meer geluk zijn! Leef dus volgens Kairos en gebruik deze tijd om te spelen!

TedTalk: Wat is het belang van spelen?