31 maart 2020 NKL lanceert video-serie over slim laden

Afbeelding-SEECE-2021

Videomakers Jelle en Dave interviewden talloze experts over de laadinfrastructuur van de toekomst. Hun YouTube-video's nemen de kijker mee in de ontwikkeling van laadpalen, de impact van elektrische auto’s op het elektriciteitsnet en nog veel meer.

De video’s zijn gemaakt tijdens het Future of Charging Symposium 2020 dat 10 en 11 maart plaatsvond op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De initiator van het symposium én de videoserie is het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL), een samenwerkingsverband dat zich inzet voor snelle uitbreiding van een kostenefficiënt en toekomstbestendig laadnetwerk voor elektrisch vervoer.

De serie YouTube-video’s wordt de komende tijd gedoseerd online gezet. Wie niets wil missen, kan zich abonneren op het kanaal van NKL. Bekijk hier alvast een korte terugblik op het symposium.

SEECE EN SLIM LADEN

‘Slim laden’ is een belangrijk thema voor SEECE. De snelle toename van elektrische voertuigen, en de bijbehorende infrastructuur, heeft invloed op de elektriciteitsvoorziening. Onderzoeksgroepen en bedrijven die gelieerd zijn aan SEECE doen hier onderzoek naar. Zij werken bovendien, in nauwe samenwerking met het onderwijs, aan technologie die overbelasting van het elektriciteitsnet kan voorkomen.

Onder andere Aart-Jan de Graaf (lector Meet- en Regeltechniek op de HAN) en Ballard Asare Bediako (onderzoeker bij het lectoraat Meet- en Regeltechniek) gaven tijdens het symposium presentaties die gebaseerd zijn op hun onderzoek naar netstabiliteit en slim laden.