12 januari 2021 Van vwo naar hbo: het verhaal van Werktuigbouwkundestudent Evelien Vink

270946 Evelien Vink student Werktuigbouwkunde

Hoe is het om een hbo-opleiding te volgen met een vwo-diploma op zak? In deze video vertelt Werktuigbouwkundestudent Evelien Vink hoe zij het hoger beroepsonderwijs ervaart.

‘Na het vwo heb ik eerst een universitaire studie gedaan: ik ben Industrieel Ontwerpen gaan studeren in Delft, omdat ik dacht dat creatieve vakken mij goed lagen. Maar toen ik dat eenmaal studeerde, beviel het toch niet. Ik vond de technische vakken veel leuker dan het creatieve deel’, zegt Vink. Ze bracht een bezoek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en schreef zich in voor de opleiding Werktuigbouwkunde

Kijk hier naar het verhaal van Evelien Vink

Wil je meer weten over de verschillen tussen de universiteit en het hbo? Kijk op de website van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.