Ergotherapierichtlijn  Ergotherapierichtlijn ondersteunt cliënten met Q-koorts

null

Cliënten met Q-koorts vermoeidheidssyndroom (QVS) hebben (ernstige) vermoeidheidsklachten en vaak veel last van spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en concentratie- en geheugenproblemen. QVS heeft ernstige gevolgen voor de kwaliteit van leven van cliënten en hun naasten. De HAN ontwikkelde samen met

Om cliënten met QVS te coachen bij activiteiten in hun dagelijkse leven en werk, ontwikkelden dr. Edith Cup van het Radboudumc en dr. Ton Satink van het lectoraat Neurorevalidatie de Ergotherapierichtlijn QVS. De richtlijn is ontwikkeld in opdracht van de stichting Q-support en Ergotherapie Nederland

Oplossingsgerichte gespreksvoering bij handelingsproblemen

In de richtlijn voor ergotherapeuten zijn behandelmethoden als oplossingsgerichte gespreksvoering of ACT opgenomen. De behandelmethoden kunnen worden ingezet bij de begeleiding van cliënten met handelingsproblemen. De richtlijn geeft een overzicht van:
  • De belangrijkste diagnostische instrumenten;
  • Aandachtspunten voor het opstellen van doelen;
  • Een evidence based overzicht van behandelmethoden voor mensen met QVS zoals nieuwe instrumenten en behandelmethoden voor werk en zelfmanagement.