Open class Asset Based Community Development by dr. Sarah Ward

Studenten MMR tijdens hoorcollege

Op 19 juni geeft dr. Sarah Ward van de University of Edinburgh een 'Open Class' op de HAN. Zij promoveerde op een onderzoek naar hoe de Asset Based Community Development kan bijdragen aan community health en wellbeing. Meld je aan via het aanmeldformulier.

Het lectoraat Versterken van Sociale kwaliteit en het Verwey-Jonker Instituut doen onderzoek in 33 buurten naar de werkzame elementen in verschillende aanpakken rondom gemeenschapsontwikkeling. Dit onderzoek, getiteld ‘De Kracht van Samen’ voeren zij uit in opdracht van het Oranjefonds en de LSA.

Asset Based Community Development is een veelbelovende benadering die in veel buurten centraal staat. dr. Sarah Ward promoveerde op een onderzoek naar hoe ABCD kan bijdragen aan community health en wellbeing en gebruikte daarbij de capability benadering als theoretisch kader om kritisch te kijken waar ABCD wel en niet effect sorteert. In haar open class neemt zij ons mee in haar onderzoek naar ABCD in Schotland. Marcel Spierts zal op haar lezing reflecteren vanuit de Nederlandse context. Marcel Spierts is zelfstandig onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk, educatie en cultuur. Hij is mede auteur van het recent verschenen Movisie Dossier Wat werkt bij samenlevingsopbouw.  

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Gratis

Programma

 1. 09:30

  Ontvangst met koffie en thee | Blauwe Banken

 2. 10:00

  Opening door dr. Annica Brummel | A0.05

 3. 10:15

  Open Class by dr. Sarah Ward, University of Edinburgh | A0.05

 4. 11:00

  Reflectie door Marcel Spierts | A0.05

 5. 11:30

  Vragen en reflectie | A0.05

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor partners van het Lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit, partners van het onderzoek De Kracht van Samen, partners uit het werkveld van de Werkplaats Sociaal Domein en Zorgalliantie, studenten en docenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Radboud Universiteit.

Aanmelden en locatie

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst via de button bovenaan de pagina. Het evenement vindt plaats op de HAN campus, locatie Kapittelweg 33. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de bijeenkomst nog een bericht met meer informatie van ons. 

Foto van Kapittelweg 33 aan de voorkant

Meer informatie & contact

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door:

Meer informatie over deze partijen vind je op de website. Wil je meer weten over deze bijeenkomst of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via: communcatie.amm@han.nl